αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Χωρίς την ατέλεια, εσείς και εγώ δεν θα υπήρχαμε»: 8 φράσεις του Stephen Hawking που θα σε κάνουν να σκεφτείς διαφορετικά

«Χωρίς την ατέλεια, εσείς και εγώ δεν θα υπήρχαμε»: 8 φράσεις του Stephen Hawking που θα σε κάνουν να σκεφτείς διαφορετικά

Ο Stephen Hawking κατέγραψε τη δική του σπουδαία διαδρομή. Και πέθανε στις 14 Μαρτίου 2018. Πρόκειται για τον επιστήμονα που έδωσε απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα που αφορούν το σύμπαν, ενώ έχει κάνει και πολλές προβλέψεις για το μέλλον της ανθρωπότητας.

Γεννημένος στην Οξφόρδη στις 8 Ιανουαρίου του 1942, ξεκίνησε τις πανεπιστημιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης τον Οκτώβριο του 1959 σε ηλικία 17 ετών. Στα 22 του διαγνώστηκε με μια σπάνια νόσο των κινητικών νευρώνων (αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση) και οι γιατροί του έδωσαν μόλις 2 έτη ζωής. Η ασθένειά του τον καθήλωσε σε αναπηρική πολυθρόνα και σταδιακά έχασε τη δυνατότητα να μιλάει χωρίς μηχανική υποστήριξη.

Ωστόσο ποτέ δεν τα παράτησε. Μέσα σε όλη αυτή την διαδρομή, είπε μερικές φράσεις που έχουν μείνει στην ιστορία. Είναι φράσεις που πρέπει να ακούσει κάθε επιχειρηματίας, και όχι μόνο. Το It’s Possible συγκέντρωσε 8 χαρακτηριστικές φράσεις του.

«Έζησα με την προοπτική ενός πρόωρου θανάτου για τα τελευταία 49 χρόνια. Δε φοβάμαι το θάνατο αλλά δε βιάζομαι και να πεθάνω. Έχω τόσα να κάνω…»

«Η ευφυΐα είναι η ικανότητα να προσαρμόζεσαι στις αλλαγές»

«Δε θα το ισχυριζόμουν ποτέ αυτό. Οι άνθρωποι που κομπάζουν για τα IQ τους είναι loser» – η απάντησή του στην ερώτηση αν πιστεύει πως είναι ο ευφυέστερος άνθρωπος στον πλανήτη

«Και, θυμήσου, να κοιτάς τα αστέρια, όχι τα πόδια σου. Προσπάθησε να καταλαβαίνεις ό,τι βλέπεις και να αναρωτιέσαι για το τι κάνει το Σύμπαν να υπάρχει. Να είσαι περίεργος»

«Όσο δύσκολη κι αν φαίνεται η ζωή, πάντα υπάρχει κάτι το οποίο μπορείς να κάνεις και να πετύχεις. Το μόνο που μετρά είναι να μην τα παρατάς»

«Το να επικεντρωνόμαστε θέματα που έχουν να κάνουν μόνο με την Γη είναι περιορισμός του ανθρώπινου πνεύματος»

«Είμαστε ένα ανεπτυγμένο είδος πιθήκων, σε έναν μικρό πλανήτη σε ένα πολύ μέτριο αστέρι, αλλά το γεγονός ότι μπορούμε να κατανοήσουμε το Σύμπαν μας κάνει πολύ ξεχωριστούς»

«Χωρίς την ατέλεια, εσείς και εγώ δεν θα υπήρχαμε»

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 5 =