αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΧρυσή Βίζα στην Ελλάδα: Συνωστισμός… αιτήσεων

Χρυσή Βίζα στην Ελλάδα: Συνωστισμός… αιτήσεων

Το αδιαχώρητο γίνεται στις υπηρεσίες του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για την απόκτηση Χρυσής Βίζας. Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν (νέες και ανανεώσεις) μέσα στο 2022 ξεπέρασαν για πρώτη φορά τις 5.000 μέσα σε μια χρονιά και ανήλθαν στις 5.547. Το μέγεθος αυτό είναι κατά 125% αυξημένο σε σχέση με πέρυσι και κατά 24% υψηλότερο από εκείνο του 2019, όπου και σημειώθηκε το προηγούμενο ιστορικό υψηλό στις αιτήσεις απόκτησης Χρυσής Βίζας στη χώρα μας, όπως μεταδίδει το powergame.gr.

Τα προαναφερόμενα μεγέθη αφορούν σε αρχικές αιτήσεις και ανανεώσεις Χρυσής Βίζας επενδυτών. Δεν αφορά δηλαδή αιτήσεις μελών της οικογένειας των επενδυτών. Και οι αιτήσεις αυτές μεταφράζονται σε δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων στη χώρα μας ύψους άνω του 1,3 δισ. ευρώ.

Η προαναγγελία αυτή του πρωθυπουργού περί διπλασιασμού από τις 250.000 στις 500.000 ευρώ του κόστους απόκτησης μιας Χρυσής Βίζας, κινητοποίησε τους ξένους που ήθελαν να προλάβουν την εφαρμογή του μέτρου. Έτσι από τον περασμένο Σεπτέμβριο που προαναγγέλθηκε, οι αιτήσεις εκτοξεύθηκαν.

Από τις 200 έως 300 αιτήσεις κάθε μήνα στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου, τον Σεπτέμβριο ξεπέρασαν τις 400, τον Οκτώβριο ξεπέρασαν τις 500, τον Νοέμβριο πλησίασαν τις 1.000 και τον Δεκέμβριο πλησίασαν τις 1.200. Μέσα σε τέσσερις μήνες δηλαδή, υποβλήθηκαν πάνω από 3.000 αιτήσεις ή το 56% του συνολικού αριθμού αιτήσεων που υποβλήθηκαν σε όλη τη χρονιά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven + 3 =