αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Χρησιμοποίησε το χιούμορ, ακόμα και στις δύσκολες στιγμές»: 5 πρακτικά tips για να γίνεις πιο θετικός

«Χρησιμοποίησε το χιούμορ, ακόμα και στις δύσκολες στιγμές»: 5 πρακτικά tips για να γίνεις πιο θετικός

Είναι μια από τις φράσεις που σίγουρα θα έχεις ακούσει αν πας σε επιχειρηματικά event ή διαβάζεις σχετικά άρθρα. Η «δύναμη της θετικής σκέψης». Μπορεί η συγκεκριμένη φράση να σου ακούγεται ως κλισέ, ωστόσο η θετική σκέψη είναι ένα βασικό συστατικό, για να φτάσεις στην μεγάλη επιτυχία. Ειδικά αν έχεις θέσει έναν δύσκολο στόχο.

Ειδικά στην αρχή, όπου όλα μοιάζουν δύσκολο, είναι απαραίτητη η θετική σκέψη για να πάρεις την απαιτούμενη ώθηση προς τα εμπρός. Παράλληλα, αν είσαι θετικό άτομο, είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσεις υπέρταση, κατάθλιψη και άλλες διαταραχές που σχετίζονται με το άγχος.

Όλα αυτά μοιάζουν πολύ καλά. Αλλά πρακτικά πως μπορείς να έχεις θετική σκέψη και αισιοδοξία; Κι όμως, ενώ όλα αυτά μοιάζουν ως θεωρητικές έννοιες, υπάρχουν μια σειρά από πρακτικές κινήσεις που μπορούν όντως να σου δώσουν θετική σκέψη. Το It’s Possible παρουσιάζει 5 από αυτές.

1# Βρες θετικούς φίλους, μέντορες, συναδέλφους. Οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας, παίζουν σημαντικό ρόλο και μας επιρεάζουν. Φρόντισε να κάνεις παρέα με θετικούς ανθρώπους. Σε αντίθετη περίπτωση, να ξέρεις ότι και η αρνητικότητα είναι… μεταδοτική.

2# Χρησιμοποίησε το χιούμορ, ακόμα και στις δύσκολες στιγμές. Το χιούμορ είναι ένας τρόπος για να αποσυμπιεστείς σε δύσκολες καταστάσεις. Βρες αστεία στοιχεία ακόμα στην περίπτωση που προκύψει κάτι αρνητικό. Και σκέψου ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν στο προσεχές μέλλον.

3# Εστίασε στα θετικά, όσο μικρά κι αν είναι. Βλέπουμε πολλούς ανθρώπους να εστιάζουν μόνιμα στα αρνητικά που τους συμβαίνουν. Αυτό σε κρατά σε ένα μόνιμα αρνητικό Mood. Δες τα θετικά, όσο μικρά κι αν είναι, και προσπάθησε να αντλήσεις ενέργεια από αυτά. Κάπως έτσι θα ξεπεράσεις και τα όποια εμπόδια.

4# Ξεκίνα την ημέρα σου θετικά. Το τι κάνεις κάθε πρωί, μπορεί να επηρεάσει τη διάθεση που θα έχεις για ολόκληρη την ημέρα. Προσπάθησε να κάνεις θετικές σκέψεις, να ολοκληρώσεις μερικά tasks, και να κάνεις δραστηριότητες που θα σου δώσουν ώθηση για τη συνέχεια. Μη ξεχνάς: Μια νέα ημέρα είναι μια νέα ευκαιρία για να ανατρέψεις τα δεδομένα.

5# Δες τις αποτυχίες ως μαθήματα. Αρκετοί είναι αυτοί που λένε ότι οι αποτυχίες δεν είναι το τέλος μιας διαδρομής, αλλά ένα κομμάτι της διαδρομής προς την επιτυχία. Ακόμα κι αν έχεις λοιπόν μια αποτυχία, δες την ως ένα μάθημα. Λάβε τις απαραίτητες γνώσεις και εμπειρίες και προσπάθησε ακόμα πιο δυναμικά την επόμενη φορά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen + 5 =