αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΧατζηδάκης για το 8ωρο: «Θα δουλεύεις μία μέρα 10 ώρες και κάποια άλλη 6» (ΒΙΝΤΕΟ)

Χατζηδάκης για το 8ωρο: «Θα δουλεύεις μία μέρα 10 ώρες και κάποια άλλη 6» (ΒΙΝΤΕΟ)

Νέα δεδομένα δημιουργούνται στα εργασιακά, με το εργασιακό νομοσχέδιο που φέρνει η Κυβέρνηση. Ο Υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, έδωσε κάποιες παραπάνω λεπτομέρειες, μιλώντας στο Mega.

«Είναι ένα νομοσχέδιο που κάνει μεγάλη παρέμβαση στο εργατικό δίκτυο που είναι από τις αρχές του δεκαετίας του ’80. Τότε δεν υπήρχε καν ως ιδέα η τηλεργασία. Η κατεύθυνση που έχω δώσει στους συνεργάτες μου είναι να πάμε με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Οπότε, ακούω γελώντας αυτά που λένε για κατάργηση 8ωρου. Δεν αμφιβάλω οτι ακόμα και όταν παρουσιαστεί το νομοσχέδιο θα υπάρχουν κάποιοι κολλημένοι που θα το λένε αυτό».

Στη συνέχεια, είπε: «Θα φέρουμε κάποιες διατάξεις που θα αφορούν την λεγόμενη διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Διευθέτηση του χρόνου εργασίας ισχύει από το 2005 ή 2006. Υπάρχουν σχετικές ρυθμίσεις σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπάρχει και στην Ελλάδα. Θα δούμε πως θα δουλέψει με τις όποιες ανάγκες…».

Σε εκείνο το σημείο η Ανθή Βούλγαρη, του έκανε ένα συγκεκριμένο ερώτημα: Αν θα πληρωθεί κάποιες υπερωρίες, σε περίπτωση που μία μέρα δουλέψει 10 αντί για 8 ώρες. 

Η απάντηση του κ. Χατζηδάκη ήταν η εξής: «Μετά από συμφωνία με τον εργοδότη, μία άλλη μέρα θα δουλέψετε 6 ώρες. Ο συνολικός χρόνος εργασίας δεν πρόκειται να αυξηθεί», με την δημοσιογράφο να του απαντά: «Άρα δεν θα υπάρχουν πληρωμένες υπερωρίες».

Σε εκείνο το σημείο ο Υπουργός Εργασίας, προσπάθησε να διαχωρίσει την διευθέτηση του χρόνου εργασίας και την υπερωριών, λέγοντας: «Άλλο οι υπερωρίες, άλλο η διευθέτηση χρόνου εργασίας. Οι υπερωρίες πληρώνονται εξτρά. Η διευθέτηση του χρόνου εργασίας είναι σε κάποιες εποχικές δουλειές, σε κάποιες δουλειές που υπάρχει ανάγκη, δουλεύω λίγο περισσότερο τώρα και κάθομαι κάποιες άλλες μέρες και δεν δουλεύω».

Δείτε τα όσα είπε ο υπουργός στο Mega:

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 + 5 =