αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΧαμός με την Ελένη Αντωνιαδου στα social media. Η ανάρτηση- φωτιά του Ακαδημαϊκού. Τι απαντά η ίδια

Χαμός με την Ελένη Αντωνιαδου στα social media. Η ανάρτηση- φωτιά του Ακαδημαϊκού. Τι απαντά η ίδια

Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει τις τελευταίες ώρες στα social media, σχετικά με την Ελένη Αντωνιάδου. Πρόκειται για την 31χρονη ερευνήτρια που έγινε γνωστή ως η «Ελληνίδα της NASA».

Στις 7 Σεπτεμβρίου, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως με ανάρτησή της στο Facebook δημοσίευσε φωτογραφία στην οποία βράβευε την Ελένη Αντωνιάδου, γράφοντας: «”Μπορείς να γίνεις ό,τι ονειρεύεσαι”. Απονέμοντας στην Ελένη Αντωνιάδου, που διαπρέπει στη NASA, ειδική στους τομείς της Αναγεννητικής Ιατρικής και της Βιοαστροναυτικής, βραβείο προσφοράς στην επιστήμη και τον άνθρωπο, στο πλαίσιο των 1ων επιχειρηματικών βραβείων Θαλής ο Μιλήσιος. Το πάθος της για την επιστήμη μας εμπνέει και μας γεμίζει αισιοδοξία».

Αυτό έφερε την αντίδραση του αναπληρωτή καθηγητή στο πανεπιστήμιο Paris Diderot, Κώστα Μπουγιούκου, ο οποίος μέσα από ένα μακροσκελές post στο Facebook υποστήριξε ανάμεσα σε άλλα ότι «η Αντωνιάδου ΔΕΝ έχει δουλέψει ΠΟΤΕ στη ΝΑΣΑ, έχει παρακολουθήσει ένα summer camp από αυτά που διοργανώνει η ΝΑΣΑ για εκατοντάδες φοιτητές κάθε χρόνο. Προφανώς επιλέχθηκε γι αυτό, αλλά αυτό ΔΕΝ αποτελεί “δουλειά στη ΝΑΣΑ” είναι κάτι που έχουν κάνει κυριολεκτικά χιλιάδες φοιτητές. Τέλος, δεν έχει απολύτως καμιά άλλη σχέση με τη ΝΑΣΑ». Ενώ παρέθεσε και μια σειρά από άλλα στοιχεία που αφορούν την διαδρομή της γνωστής ερευνήτριας.

Δείτε ολόκληρο το post του καθηγητή

Μια πανάσχετη υπουργός παιδείας με κάμποσο αέρα (δεν θα μπορούσε να έχει και τίποτε άλλο… α και λίγο ευχέλαιο το πολύ)…

Gepostet von Costas Bouyioukos am Samstag, 14. September 2019

Μετά τον ιντερνετικό σάλο, η Ελένη Αντωνιάδου παρέθεσε σήμερα την δική της απάντηση μέσω Facebook. Η ίδια κοινοποίησε ένα βραβείο που όπως φαίνεται της έχει απονεμηθεί από την NASA, για ένα project σχετικό με την τεχνητή νοημοσύνη και την εξερεύνηση του διαστήματος. Ωστόσο, δεν αντέκρουσε τα στοιχεία που παραθέτει ο καθηγητής. Μεταξύ άλλων έγραψε: «Εμένα ο στόχος μου ποτέ δεν ήταν να ανταγωνιστώ ακαδημαϊκούς ή να συγκρίνω τα πρώτα μου βήματα στην επιστήμη ως νέα ερευνήτρια με άτομα τα οποία είναι στο χώρο πολλές δεκαετίες. Εξάλλου το σημαντικό είναι να δουλεύεις πάντα συνεργατικά, βοηθώντας τους συνανθρώπους σου να πάνε επίσης ένα βήμα πιο πάνω και όχι ένα βήμα πιο κάτω».

Δείτε ολόκληρο το post της Ελένης Αντωνιάδου

Μικρά βήματα στον χώρο της έρευνας γίνονται με συνεχή προσπάθεια, επιμονή και υπομονή. Κάθε μέρα συνεχίζω να μαθαίνω με…

Gepostet von Eleni Antoniadou am Montag, 16. September 2019

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × four =