αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΧαλαρώνει το lockdown: Ανοίγει το λιανεμπόριο- Επιτρέπονται οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο τα ΣΚ

Χαλαρώνει το lockdown: Ανοίγει το λιανεμπόριο- Επιτρέπονται οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο τα ΣΚ

Σε μια νέα πιο χαλαρή φάση περνά το lockdown, όπως έγινε γνωστό σήμερα, κατά την επίσημη ενημέρωση. Όπως είπε ο Νίκος Χαρδαλιας, από τη Δευτέρα 5 Απριλίου, το λιανεμπόριο ανεβάζει και πάλι ρολά -όπως έγινε και με τα κομμωτήρια- ξεκινώντας με τα μικρά καταστήματα που ανοίγουν. Το άνοιγμα θα γίνει τόσο με τη μέθοδο του click away, όσο και με αυτή του click in shop.

Οι αγορές θα γίνονται με ραντεβού (1 πελάτης ανά 25 τετραγωνικά και μέγιστο όριο 20 πελάτες). Με τους καταναλωτές να στέλνουν κενό SMS στο 13032, έχοντας περιθώριο τριών ωρών να ολοκληρώσουν τις αγορές τους.

Για τις αγορές, όπως διευκρίνισε ο κ. Χαρδαλιάς, δεν θα υπάρχουν χιλιομετρικοί περιορισμοί. Σημειώνεται ότι δεν ανοίγουν τα εμπορικά κέντρα.

Επίσης, από Σάββατο 03.04 και μόνο τα σαββατοκύριακα θα επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός δήμου (και με ΙΧ) με το SMS 6, ως 3 άτομα ή μια οικογένεια.

«Η κυβέρνηση ύστερα από εισήγηση των επιστημόνων προχωρά σε προσαρμογή των μέτρων. Με δεδομένη την κούραση, το νέο μείγμα των μέτρων με περιορισμούς και επιτήρηση, θα δώσει μικρές ανάσες ελευθερίας. Προϋπόθεση είναι η ατομική ευθύνη και η τήρηση των μέτρων και να αποφευχθούν οι συγκεντρώσεις στα σπίτια και τα πάρτυ.

Μάσκες, αποστάσεις και τήρηση κανόνων υγιεινής. Η πανδημία δείχνει τα δόντια της. Καμία χαλάρωση. Τα μέτρα δεν επιτρέπουν χαλάρωση», είπε ο Ν. Χαρδαλιας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 3 =