αρχικηVIRALΧάρτης: Ποιες χώρες θα χάσουν το 50% του πληθυσμού τους ως το 2100

Χάρτης: Ποιες χώρες θα χάσουν το 50% του πληθυσμού τους ως το 2100

Σημαντικές αλλαγές αναμένεται να δούμε ως το 2100 (δηλαδή σε 80 χρόνια από σήμερα) σε ότι αφορά τον συνολικό πληθισμό της Γης, αλλά και τους επιμέρους πληθυσμούς των κρατών.

Ερευνα του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, που δημοσιεύει η Daily Mail, μεταξύ άλλων, εκτιμά ότι η καλύτερη αντισύλληψη και η εκπαίδευση θα μειώσουν τα ποσοστά γεννήσεων τα επόμενα χρόνια. Όπως σημειώνει η έρευνα, ο πληθυσμός της γης θα κορυφωθεί σε 44 χρόνια από σήμερα, δηλ. το 2064, φθάνοντας τα 9,7 δισ. ανθρώπους πριν αρχίσει να συρρικνώνεται και πάλι. Η Νιγηρία προβλέπεται ότι σταδιακά θα γίνει πιο πολυπληθής ακόμα και από την Κίνα.

Μετά το 2064 ο συνολικός πληθυσμός της γης θα αρχίσει να μειώνεται λόγω της μείωσης του αριθμού των παιδιών που θα έχουν οι οικογένειες και θα υποχωρήσει κατά 900 εκατομμύρια στα 8,8 δισ. μέχρι το 2100.

Nigeria is set to become one of the largest, wealthiest countries in the world by the end of this century, while India, China, USA, Pakistan and the Democratic Republic of the Congo will have the other largest populations

Πολλές χώρες έχουν ήδη χαμηλότερα ποσοστά γεννήσεων από αυτά που είναι απαραίτητα για να συντηρηθούν τα μεγέθη των πληθυσμών, μεταξύ αυτών, οι περισσότερες στην Ευρώπη, η Ρωσία, ο Καναδάς και οι ΗΠΑ, η Βραζιλία, η Κίνα και η Αυστραλία. Τις δεκαετίες που έρχονται, οι γηραιότεροι σε αυτές τις χώρες θα αρχίσουν να πεθαίνουν με πιο γρήγορο ρυθμό από τις γεννήσεις και οι πληθυσμοί τους θα μειωθούν.

Μερικές χώρες, όπως Ιαπωνία, Ισπανία και Ταΐλάνδη θα δουν συρρίκνωση του πληθυσμού τους κατά 50% ή και παραπάνω, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Η Νιγηρία αναμένεται να γίνει μια από τις μεγαλύτερες και πλουσιότερες χώρες στον πλανήτη στα τέλη του αιώνα.

Οι ΗΠΑ θα παραμείνουν στην κορυφή, εκτός από μια περίοδο σε περίπου 30 χρόνια από σήμερα που θα ξεπεραστούν από την Κίνα.

Η Ινδία θα είναι η πολυπληθέστερη χώρα το 2100 με 1,09 δισ. κατοίκους μετά την Κίνα που θα έχει 1,4 δισ.

Οι οικονομίες της Ινδονησίας και της Τουρκίας θα είναι εντός των 12 πιο ισχυρών εθνών μέχρι το 2100 ενώ Βραζιλία και Ρωσία θα υποχωρήσουν στην παγκόσμια κατάταξη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten + eleven =