αρχικηVIRALΧάρτης: Η Ελλάδα είναι η ευρωπαϊκή χώρα που πιστεύει περισσότερο… στο κακό μάτι

Χάρτης: Η Ελλάδα είναι η ευρωπαϊκή χώρα που πιστεύει περισσότερο… στο κακό μάτι

Πρώτοι στην Ευρώπη είμαστε… σε ότι αφορά το κακό μάτι. Συγκεκριμένα όπως έδειξε πανευρωπαϊκή έρευνα της PEW το 66% των Ελλήνων πιστεύουν στο κακό το μάτι και στο “μάτιασμα” ποσοστό που μας κατατάσσει στην πρώτη θέση της Ευρώπης μαζί με τους Λεττονούς. Πιο κάτω από τους Έλληνες βρίσκονται λαοί όπως οι Ουκρανοί (60%), οι Αρμένιοι (59%), οι Μολδαβοί (57%), οι Ρώσοι (56%) και οι Βούλγαροι (55%).

Κακό μάτι: Ποιοι λαοί πιστεύουν στην ύπαρξη του - Η θέση της Ελλάδας

Αξίζει να αναφερθεί ότι ακόμη και στην γειτονική, και επίσης ορθόδοξη, Σερβία το ποσοστό είναι σαφώς χαμηλότερο από την Ελλάδα και κινείται στα επίπεδα του 41%, λίγο πιο κάτω από την Ρουμανία (44%). Την πρωτιά της Ελλάδας θα μπορούσαν, πιθανόν, να αμφισβητήσουν χώρες των Δυτικών Βαλκανίων (π.χ. Αλβανία, π.Γ.Δ.Μ.) οι οποίες όμως δεν συμπεριλήφθησαν στην έρευνα της PEW, όπως και η Τουρκία, η πατρίδα της “θαλασσιάς χάντρας”.

Στον αντίποδα βρίσκονται λαοί της Δυτικής Ευρώπης με χαμηλά διψήφια ποσοστά ενώ στην Σκανδιναβία συναντάμε και μονοψήφια ποσοστά. Συγκεκριμένα σε Σουηδία και Δανία το ποσοστό των ανθρώπων που πιστεύουν στο “κακό μάτι” είναι 9%.

Πηγή: News247.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − 1 =