αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΧάρης Βαφειάς: Οι Έλληνες είναι καλοπερασάκηδες. Δεν έρχονται να δουλέψουν στα καράβια για μισθό 15.000 ευρώ καθαρά (ΒΙΝΤΕΟ)

Χάρης Βαφειάς: Οι Έλληνες είναι καλοπερασάκηδες. Δεν έρχονται να δουλέψουν στα καράβια για μισθό 15.000 ευρώ καθαρά (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ελληνική ναυτιλία βρίσκεται σε συνεχή ανάπτυξη. Ωστόσο, τα πληρώματα στα καράβια, σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, δεν είναι Ελληνικά. Ο εφοπλιστής Χάρης Βαφειάς παρέθεσε την δική του εκδοχή σχετικά με τους λόγους που συμβαίνει αυτό.

Ο ίδιος ρωτήθηκε σε συνέντευξη που έδωσε στο Mononews.gr και απάντησε. «Εντάξει, δεν μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλά πράγματα. Όταν εμείς δίνουμε μισθούς που δεν υπάρχουν σε καμία στεριανή επιχείρηση και ο κόσμος δεν πάει στα καράβια, δεν μπορείς να τους πας με το ζόρι», εξήγησε αρχικά.

Και έδωσε μερικά συγκεκριμένα οικονομικά δεδομένα: «Όταν ο καπετάνιος βγάζει 15.000 ευρώ καθαρά τον μήνα, για 6 μήνες δουλειά και 6 μήνες κάθεται και πληρώνεται, ο μηχανικός βγάζει 13.500 ευρώ… που θα τα βρεις αυτά τα λεφτά σε στεριανή εταιρία;».

Στη συνέχεια, ο επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην ναυτιλία τόνισε: «Κι όμως, οι Έλληνες δεν πάνε. Και μετά σου λένε ότι ”δεν έχουμε δουλειές” ή ”είναι χαμηλός ο βασικός μισθός”. Ε τότε ελάτε στα καράβια ρε παιδιά. Έτσι κι αλλιώς τα καράβια πλέον είναι σαν ξενοδοχεία μέσα».

Σε ερώτηση σχετικά με το γιατί οι Έλληνες δεν πάνε στα καράβια, ο κ. Βαφειάς απάντησε: «Είναι πιο καλοπερασάκηδες οι Έλληνες. Προτιμάει κάποιος να παίρνει 1.000 ευρώ και να κάθεται στο σπίτι της οικογένειας του και να πηγαίνει για καφέ».

Σημειώνοντας πως υπάρχουν Έλληνες που θέλουν να εργαστούν στη ναυτιλία, αλλά είναι λίγοι και δεν φτάνουν για όλα τα καράβια. «Δεν φτάνουν ούτε για το 1/10 των καραβιών» όπως τόνισε.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο 3:58 της συνέντευξης:

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve + nine =