αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΧάος στις εταιρίες courier: Δέχονται διπλάσιες παραγγελίες από όσες αντέχουν να παραδώσουν

Χάος στις εταιρίες courier: Δέχονται διπλάσιες παραγγελίες από όσες αντέχουν να παραδώσουν

Με διπλάσιο ρυθμό «τρέχουν» οι παραγγελίες των Ελλήνων μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου σε σχέση με τη δυνατότητα εξυπηρέτησης από τις ταχυμεταφορές κατά τη διάρκεια του β’ κύματος της πανδημίας. Το αποτέλεσμα είναι να «φρακάρουν» τα courier, δημιουργώντας αλυσιδωτές παρενέργειες, σε πελάτες, και επιχειρήσεις, προσθέτοντας ακόμη ένα πλήγμα στην επιβαρυμένη λόγω κορονοϊού οικονομία, όπως σημειώνει το Ethnos.gr.

Ενδεικτικό είναι ότι η  Γενική Ταχυδρομική ανακοίνωσε την αναστολή δύο υπηρεσιών της, η ACS είχε ενημερώσει από την προηγούμενη εβδομάδα, πως ο μέσος όρος αναμονής παράδοσης είναι 6 ημέρες ενώ καθυστερήσεις παρατηρούνται και από τα ΕΛΤΑ. Η κίνηση αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες μέρες ακόμη περισσότερο ενόψει και της εορταστικής περιόδου. 

«Λόγω της εκρηκτικής αύξησης των παραγγελιών στο διπλάσιο βλέπουμε ότι έχει κορεστεί το Εθνικό Δίκτυο Ταχυμεταφορών. Για παράδειγμα αν η μέση  χωρητικότητα του εγχώριου συστήματος logistic, δηλαδή αποθηκευτικών χώρων και ταχυμεταφορών, είναι στα 100 δέματα την μέρα, εμείς έχουμε ζήτηση 200 δέματα. Ειδικά σε ό,τι αφορά τον κλάδο των ταχυμεταφορών παρουσιάζονται κάποιες αδυναμίες εκτέλεσης παραγγελιών λόγω του πάρα πολύ μεγάλου όγκου που χρειάζονται να εξυπηρετήσουν αυτό το διάστημα. Υπάρχουν, όμως, και μικρές  ταχυμεταφορές οι οποίες θα μπορούσαν να παραδώσουν άμεσα» δήλωσε στο ethnos.gr o αντιπρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου, Μάκης Σαββίδης. 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five + one =