αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΧάος στην OpenBet: Απολύσεις, εκ περιτροπής εργασία και εκβιασμοί για αλλαγή συμβάσεων

Χάος στην OpenBet: Απολύσεις, εκ περιτροπής εργασία και εκβιασμοί για αλλαγή συμβάσεων

Ιδιαίτερα άσχημο είναι το τοπίο που έχει δημιουργεί στην εταιρία OpenBet- η οποία έχει γραφεία και στην Αθήνα. Όπως σημειώνουν οι εργαζόμενοι του ελληνικού τμήματος σε ανακοίνωση τους, η περιπέτεια τους ξεκίνησε κάπως έτσι: «Από την έναρξη της επιβολής αυστηρότερων μέτρων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, η εταιρεία Οpenbet καθιέρωσε εξ’ αποστάσεως εργασία για το σύνολο του προσωπικού. Οι αρχικές ενημερώσεις από πλευράς διοίκησης προς το σύνολο των εργαζομένων, αφορούσαν ισχυρισμούς ότι πρωτίστης σημασίας είναι υγεία των εργαζομένων, και πως η διοίκηση θα κάνει τα πάντα για να το εξασφαλίσει αυτό. Από την δεύτερη εβδομάδα όπου η εξ’ αποστάσεως εργασία είχε καθιερωθεί ξεκίνησαν οι απολύσεις, και η διάθεση αποσιώπησης αυτών από πλευράς διοίκησης».

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι: « Χτες, μετά από δύο απολύσεις την προηγούμενη Παρασκευή, η εταιρεία OpenBet άφησε ακόμα δεκατέσσερις (επιβεβαιωμένα) συναδέλφους και συναδέλφισσες χωρίς δουλειά εν μέσω πανδημίας και λοκ άουτ, εννιά από αυτούς στα γραφεία της Αθήνας. Παράλληλα, στο ελληνικό τμήμα support ανακοινώθηκε ότι θα πάνε σε καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας με εναλλαγή ανά εβδομάδα και μείωση μισθού στο 50%, ενώ άνοιξε με εκβιαστικό τρόπο συζήτηση για υπογραφή νέων συμβάσεων με μισθολογικές μειώσεις της τάξης του 15%, τουλάχιστον για το επόμενο τρίμηνο. Παράλληλα, γραφεία ολόκληρα συζητιέται να κλείσουν στην Αγγλία όπου η εργατική νομοθεσία επιτρέπει ομαδικές απολύσεις».

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται: «Σήμερα, η εταιρεία εκμεταλλεύεται την αδυναμία επικοινωνίας των εργαζομένων λόγω της συνολικής κατάστασης για να απολύει και να εκβιάζει κατά μόνας. Πλέον εργαζόμενοι που μέχρι χθες ήταν υπεύθυνοι για τα κέρδη της εταιρείας, αντιμετωπίζονται σαν active/inactive λογαριασμοί στα συστήματα τους. Κάθε απόλυση είναι απλά μια απενεργοποίηση λογαριασμού, ενώ μετά την απόλυση ο πρώην εργαζόμενος δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τους υπόλοιπους συναδέλφους. Αυτό σημαίνει ότι κάνεις δεν μπορεί να ξέρει για τον ακριβή αριθμό απολύσεων».

Η εταιρεία OpenBet πρόσφατα εξαγοράστηκε από τον πολυεθνικό κολοσσό SG Digital με έδρα στο Λας Βέγκας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − 10 =