αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΧάκερ «πείραξαν» τα πατίνια της Lime και αυτά άρχισαν να… βρίζουν τους αναβάτες (ΒΙΝΤΕΟ)

Χάκερ «πείραξαν» τα πατίνια της Lime και αυτά άρχισαν να… βρίζουν τους αναβάτες (ΒΙΝΤΕΟ)

Hackers φαίνεται ότι “πείραξαν” τα ηλεκτρικά πατίνια της εταιρείας Lime με αποτέλεσμα αυτά να αρχίζουν να βρίζουν τους αναβάτες. Η εταιρεία φανερά ενοχλημένη, χαρακτήρισε το γεγονός “καθόλου έξυπνο” και “καθόλου αστείο”, όπως διαβάζουμε στο iguru.gr.

Τα ασύρματα ηλεκτρικά πατίνια της εταιρείας Lime, που έχουν κατακλύσει όλο τον κόσμο και μπορείτε να βρείτε στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη, φαίνεται ότι έπεσαν θύματα ενός χιουμορίστα hacker στο Brisbane της Αυστραλίας. O hacker κατάφερε να τα τροποποιήσει ώστε να αναπαράγουν ακατάλληλες φωνητικές ηχογραφήσεις, ένα hack που η εταιρεία δεν το διασκέδασε καθόλου.

Τα φωνητικά μηνύματα που ακούγονταν από τα e-scooters, καταγράφηκαν μέσω των κινητών τους τηλεφώνων από τους χρήστες που πήγαν να τα χρησιμοποιήσουν και ανέβηκαν στα δίκτυα κοινωνικών μέσων.

Τα πατίνια κανονικά αναπαράγουν ήχους όταν λειτουργούν, για παράδειγμα όταν είναι ξεκλείδωτα. Πέρυσι, το Guardian ανέφερε ότι ένα πατίνι της Lime στο Όουκλαντ είχε προγραμματιστεί να φωνάζει: “Ξεκλειδώστε με για να με οδηγήσετε, αλλιώς θα καλέσω την αστυνομία”, αν κάποιος απλώς το πείραζε.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο hacker παραβίασε την φυσική θύρα των αρχείων ήχου, τοπικά σε κάθε πατίνι, και δεν απόκτησε πρόσβαση στο λειτουργικό σύστημα τους. Οκτώ πατίνια συνολικά επηρεάστηκαν και έχουν πλέον αποσυρθεί από τη χρήση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 4 =