αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΧάκερ λήστεψαν 100 εκατ. δολάρια σε ether- Πως «ξέπλυναν» ήδη 60 εκατομμύρια

Χάκερ λήστεψαν 100 εκατ. δολάρια σε ether- Πως «ξέπλυναν» ήδη 60 εκατομμύρια

Χάκερ οι οποίοι συνδέονται με τη Βόρεια Κορέα βρίσκονται πίσω από την κλοπή 100 εκατ. δολαρίων μέσω “χακαρίσματος” προϊόντος του χώρου των κρυπτονομισμάτων, ανακοίνωσε το αμερικανικό FBI.

Η υπηρεσία, η οποία υπάγεται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, είναι πλέον “σε θέση να επιβεβαιώσει” όιτι οι ομάδες χάκερ Lazarus Group και APT38, οι οποίες συνδέονται με την Πιονγιάνγκ, είναι υπεύθυνες για την διαδικτυακή επίθεση στη λεγόμενη “Γέφυρα Horizon” το 2022.

Οι traders χρησιμοποιούν τη “γέφυρα” προκειμένου να ανταλλάσσουν κρυπτονομίσματα μεταξύ διαφορετικών δικτύων blockchain.
Το FBI δήλωσε ακόμη ότι οι Βορειοκορεάτες χάκερ χρησιμοποίησαν αυτό τον μήνα το σύστημα Railgun προκειμένου να ξεπλύνουν κρυπτονομίσματα ether αξίας $60 εκατ., τα οποία είχαν κλαπεί τον Ιούνιο του 2022. To Railgun είναι σύστημα σχεδιασμένο προκειμένου να τηρείται η ανωνυμία όσων διακινούν κρυπτονομίσματα.

Μέρος των κλεμμένων πόρων σε ether στάληκαν σε διάφορους παρόχους υπηρεσιών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και μετατράπηκαν σε bitcoin, πάντα σύμφωνα με το FBI.

Οι κινήσεις αυτές από πλευράς της Βόρειας Κορέας χρησιμοποιούνται για την υποστήριξη των προγραμμάτων βαλλιστικών πυραύλων και όπλων μαζικής καταστροφής του βορειοκορεατικού καθεστώτος.

Πέρσι, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ είχε αποδώσει στην Lazarus τη ληστεία 600 εκατ. δολ. στο Ronin Network.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven − 4 =