αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΧάκερ λένε ότι διαθέτουν 190GB από τον πηγαίο κώδικα της Samsung. Και μοιράζουν τα αρχεία… μέσω torrents (ΦΩΤΟ)

Χάκερ λένε ότι διαθέτουν 190GB από τον πηγαίο κώδικα της Samsung. Και μοιράζουν τα αρχεία… μέσω torrents (ΦΩΤΟ)

Η ομάδα ψηφιακών εκβιαστών Lapsus$ ισχυρίζεται πως έχει στην κατοχή της μία τεράστια συλλογή απόρρητων δεδομένων της Samsung Electronics. Διέρρευσαν μάλιστα και μία εικόνα στην οποία φαίνονται διάφορες εντολές σε γλώσσα C/C++ από το λογισμικό της Samsung.

Στην περιγραφή αναφέρεται πως πρόκειται για “απόρρητο πηγαίο κώδικα της Samsung”, συμπεριλαμβανομένης της κρυπτογράφησης, των αλγορίθμων για βιομετρική ασφάλεια, πηγαίο κώδικα bootloader για όλες τις Samsung συσκευές, πηγαίο κώδικα της Qualcomm και πηγαίο κώδικα της τεχνολογίας που χρησιμοποιείται για Samsung λογαριασμούς.

Οι hackers ισχυρίζονται πως διαθέτουν τρία συμπιεσμένα αρχεία των 190GB και πως τα έχουν ήδη κάνει διαθέσιμα σε torrent, ενώ θα επιστρατεύσουν και περισσότερους servers για να αυξηθεί η ταχύτητα διαμοιρασμού.

Το χτύπημα στη Samsung έρχεται μία εβδομάδα μετά το χτύπημα στην Nvidia από το ίδιο group. Σε αντίθεση όμως με την περίπτωση της Nvidia, εδώ η Lapsus$ δεν επικοινώνησε με τη Samsung για να ζητήσει λύτρα.

Από την πλευρά της η Samsung δήλωσε πως ερευνά το συμβάν.

Πηγή: Unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 + twelve =