αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΧάκερ ετοιμάζονται να πουλήσουν προσωπικά δεδομένα 560 εκατομμυρίων χρηστών που υπέκλεψαν από το Ticketmaster

Χάκερ ετοιμάζονται να πουλήσουν προσωπικά δεδομένα 560 εκατομμυρίων χρηστών που υπέκλεψαν από το Ticketmaster

Μια ομάδα χάκερ που είναι γνωστή ως ShinyHunters υποστηρίζει ότι πραγματοποίησε μια από τις μεγαλύτερες, αν όχι την μεγαλύτερη, υποκλοπή προσωπικών δεδομένων χρηστών του Διαδικτύου.

Οι χάκερ λένε ότι κατάφεραν να αποσπάσουν προσωπικά δεδομένα (ονόματα, e-mails, τηλεφωνικούς αριθμούς, κωδικούς τραπεζικών καρτών κ.α.) περίπου 560 εκατομμυρίων πελατών της Ticketmaster, της δημοφιλούς πλατφόρμας πώλησης εισιτηρίων για καλλιτεχνικές εκδηλώσεις (συναυλίες κ.α.), για τον κινηματογράφο ή το θέατρο κ.α. που ιδρύθηκε στις ΗΠΑ και λειτουργεί σε πολλές χώρες του κόσμου.

Σύμφωνα με τη μητρική εταιρεία της Ticketmaster, τη Live Nation, η ομάδα χάκερ ShinyHunters φέρεται να ζητάει περίπου 400.000 λίρες Αγγλίας ως λύτρα, προκειμένου να μην πουλήσει τα δεδομένα των χρηστών στο dark web.

Ειδικοί προειδοποιούν πάντως όσους είναι χρήστες της πλατφόρμας να προχωρήσουν για λόγους ασφαλείας μόνοι τους σε αλλαγή των κωδικών με τους οποίους αποκτούν πρόσβαση σε αυτή.

Όπως είναι ευνόητο η πλατφόρμα αποτελεί λόγω του μεγέθους της στόχο των κακόβουλων του Internet και τον Οκτώβριο του 2023 είχε δεχθεί επίθεση που προκάλεσε προβλήματα στις πωλήσεις εισιτηρίων για εμφανίσεις της Τέιλορ Σουίφτ. Πάντως η πλατφόρμα το 2010 δέχθηκε πρόστιμο ύψους δέκα εκατ. δολαρίων με την κατηγορία ότι ακολούθησε τακτικές χάκιγκ σε μια ανταγωνιστική πλατφόρμα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − 17 =