αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΧάκαραν το emai επιχειρηματία και του άρπαξαν 27.000 ευρώ- Ποια μέθοδο χρησιμοποίησαν οι επιτήδειοι

Χάκαραν το emai επιχειρηματία και του άρπαξαν 27.000 ευρώ- Ποια μέθοδο χρησιμοποίησαν οι επιτήδειοι

Θύμα ηλεκτρονικής απάτης έπεσε ένας επιχειρηματίας στην Κοζάνη, ο οποίος είδε τον τραπεζικό του λογαριασμό να αδειάζει κατά 27.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την Espresso, οι επιτήδειοι κατάφεραν να αποσπάσουν το συγκεκριμένο ποσό χακάροντας τον υπολογιστή του και τα ηλεκτρονικά του μηνύματα. Ο επιχειρηματίας όταν το αντιλήφθηκε, απευθύνθηκε στην Ασφάλεια Κοζάνης και υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστων. Η υπόθεση παραπέμφθηκε στους άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η μέθοδος που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι είναι, αφού παραβιάσουν το e- mail του ανυποψίαστου θύματος, να αρχίζουν επικοινωνία με τους οικονομικά συναλλασσόμενους που εντοπίζουν. Στη συνέχεια παριστάνοντας ότι η επικοινωνία γίνεται με τον ενδιαφερόμενο, μεταφέρουν τα χρήματα σε δικούς τους λογαριασμούς. Η Αστυνομία συστήνει στους χρήστες του διαδικτύου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις ηλεκτρονικές συναλλαγές τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × two =