αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Φύγε γιατί θέλω να το πουλήσω»: Τι μπορείς να κάνεις αν ο σπιτονοικοκύρης σου πει ξαφνικά κάτι τέτοιο

«Φύγε γιατί θέλω να το πουλήσω»: Τι μπορείς να κάνεις αν ο σπιτονοικοκύρης σου πει ξαφνικά κάτι τέτοιο

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που νοικιάζεις σε ενημέρωσε πως θέλει να πουλήσει το σπίτι που μένεις, αλλά εσένα σου απομένουν λίγοι μήνες για τη λήξη της σύμβασής σου.

Τι μπορείς να κάνεις;

Σε αυτή την περίπτωση, ακόμα και αν το ακίνητο πουληθεί, ο νέος ιδιοκτήτης δεν μπορεί να σε διώξει.

Όταν ένας αγοραστής αγοράζει μια κατοικία που κατοικείται από ενοικιαστή, πρέπει να συμφωνήσει να αναλάβει τη μίσθωση και να τιμήσει τους όρους που υπέγραψε ο ενοικιαστής. Ο αγοραστής μπορεί να ζητήσει από τον ενοικιαστή να υπογράψει νέο μισθωτήριο συμβόλαιο μαζί του, ωστόσο τεχνικά ο ενοικιαστής δεν είναι υποχρεωμένος να το κάνει.

Εξαίρεση θα ήταν εάν η σύμβαση μίσθωσης έχει ειδικούς όρους σχετικά με την πώληση του ακινήτου. Μια άλλη εξαίρεση θα ήταν αν εσύ και ο ιδιοκτήτης συμφωνήσετε αμοιβαία τη λήξη της σύμβασης μίσθωσης και την άμεση μετακόμισή σου (σε καθορισμένη ημερομηνία). Σε αυτή την περίπτωση, ως ενοικιαστής μπορείς να ζητήσεις αμοιβή μετεγκατάστασης από τον ιδιοκτήτη, δεδομένου ότι του κάνεις… χάρη με την αποχώρησή σου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Φύγε γιατί θέλω να μείνω εγώ»: Τι ισχύει αν ο σπιτονοικοκύρης θέλει να σου κάνει έξωση… για να μείνει ο ίδιος ή τα παιδιά του

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × two =