Η Apple δείχνει σε πατέντα ένα νέο τρόπο φόρτισης των συσκευών της. Αυτός έχει να κάνει με τη φόρτιση μεταξύ των συσκευών έτσι ώστε όταν για παράδειγμα τελειώνει η μπαταρία του iPhone, αυτό να φορτίζει από άλλη συσκευή που θα έχει αρκετό υπόλοιπο μπαταρίας.
Η πατέντα της Apple έχει τίτλο “Επαγωγική φόρτιση μεταξύ ηλεκτρονικών συσκευών” και δείχνει συσκευές της να φορτίζονται η μια από την άλλη, αρκεί αυτή που θα “δίνει ρεύμα” να έχει αρκετό υπόλοιπο μπαταρίας για να γίνει η φόρτιση. Ένα πρώτο παράδειγμα θα μπορούσε να είναι το iPhone το οποίο μπορεί να φορτίζει ασύρματα, άρα μιλάμε τουλάχιστον για τα iPhone 8, 8 Plus και X, το οποίο θα το τοποθετούμε με την πλάτη του πάνω στην οθόνη του iPad, και έτσι θα φορτίζει από τη μπαταρία του.
Θεωρητικά, μια τέτοια πατέντα θα μπορούσε να μας απαλλάξει από το να έχουμε πάντα μαζί μας έναν φορτιστή σε περίπτωση που αδειάσει η μπαταρία της συσκευής μας, αλλά τι γίνεται όταν δεν έχουμε δεύτερη συσκευή της Apple μαζί μας; Λογικά θα πρέπει να έχουμε είτε έναν φορτιστή είτε κάποιο powerbank για να φορτίσουμε τη συσκευή μας.
Η εφαρμογή μιας τέτοιας πατέντας εξαρτάται από τη χρήση των επαγωγικών πηνίων τα οποία χρησιμοποιούνται στην ασύρματη φόρτιση. Η Apple προτείνει για τα πηνία αυτά να μη χρησιμοποιούνται μόνο για τη φόρτιση των συσκευών αλλά και για να μπορούν άλλες συσκευές να φορτίζονται, με το να τις τοποθετήσουμε πάνω τους.
Εκτός από τη φόρτιση του iPhone μέσω ενός iPad, η πατέντα δείχνει φωτογραφία με ένα MacBook το οποίο διαθέτει περιοχές φόρτισης στο track pad, αριστερά και δεξιά από αυτό, έτσι ώστε ο χρήστης να μπορεί να φορτίζει μέχρι και τρεις συσκευές ταυτόχρονα μέσω της μπαταρίας του MacBook, κάτι το οποίο θα ήταν εξυπηρετικό ειδικά όταν το laptop είναι συνδεδεμένο με την τροφοδοσία ρεύματος.
Οι λύσεις που έχει κατοχυρώσει η Apple δεν είναι άσχημες αλλά το ιδανικότερο, όπως το έχουν ζητήσει πολλοί χρήστες, θα ήταν να αφήσει στην άκρη το λεπτό και ντελικάτο προφίλ των συσκευών της έτσι ώστε να τα εφοδιάσει με μεγαλύτερες μπαταρίες, μιας και ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα των smartphone είναι η αυτονομία τους.
Πηγή: Techblog.gr