αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΦωτογραφίες: Αυτό είναι το μεγαλύτερο Grand Hyatt της Ευρώπης. Δημιουργείται στη Λ. Συγγρού

Φωτογραφίες: Αυτό είναι το μεγαλύτερο Grand Hyatt της Ευρώπης. Δημιουργείται στη Λ. Συγγρού

Το μεγαλύτερο ξενοδοχείο Grand Hyatt της Ευρώπης θα είναι στη Λεωφόρο Συγγρού. Μέσα στο 2023 αναμένεται να ολοκληρωθούν οι σχετικές εργασίες. Μία συνολική επένδυση 150 εκατ. ευρώ, η οποία, εκτός από την ανάπλαση του ιστορικού ξενοδοχείου που λειτουργούσε με την επωνυμία Athens Ledra, περιλαμβάνει την επέκτασή του στο όμορο ακίνητο το οποίο φιλοξενούσε μέχρι πρότινος τον κινηματογράφο Odeon Starcity.

Με την ένταξη του ακινήτου όπου λειτουργούσε στο παρελθόν ο κινηματογράφος Odeon, προστίθενται 227 νέα δωμάτια και σουίτες, με τη συνολική δυναμικότητα του νέου ξενοδοχείου να αριθμεί 548 δωμάτια. Ανάμεσα σε αυτά τα δωμάτια υπάρχουν και σουίτες με τη δική τους plunge pool, που αποτελούν το μοναδικό concept τέτοιου ύφους σε ξενοδοχείο πόλης στην Αθήνα.

Στο rooftop θα λειτουργήσουν μέχρι τον Μάιο δύο εστιατόρια, με την προσθήκη ενός νέου με ασιατική κουζίνα, εκτός του Interni, ενώ πέρα από την υπάρχουσα πισίνα, αναπτύσσεται μια νέα, η οποία μαζί με εκείνη του Αιθρίου και την εσωτερική του Spa θα καταστήσουν το Grand Hyatt Athens το μοναδικό ξενοδοχείο στην ελληνική πρωτεύουσα με τέσσερις πισίνες.

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στους συνεδριακούς χώρους και στους χώρους ποικίλων εκδηλώσεων που καταλαμβάνουν πλέον τρία επίπεδα και αγγίζουν τα 4.400 τ.μ., με το Grand Hyatt Athens να διεκδικεί πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο στο επαγγελματικό και κοινωνικό τοπίο της Αθήνας. Σημειώνεται ότι το ballroom Caryatids με χωρητικότητα 1.000 ατόμων, που βρίσκεται στο ισόγειο της νέας πτέρυγας, θα είναι το μόνο αυτής της έκτασης στην πόλη με φυσικό φως ημέρας.

Το project ανήκει στην αμερικανική εταιρεία real estate Hines και στην ευρωπαϊκή επενδυτική πλατφόρμα ακινήτων Henderson Park, οι οποίες έκαναν από κοινού την πρώτη τοποθέτησή τους στο ξενοδοχειακό real estate της Αθήνας το 2017 όταν αγόρασαν το πρώην ξενοδοχείο Athens Ledra της λεωφόρου Συγγρού από πλειστηριασμό με επισπεύδουσα την Alpha Bank έναντι 33,05 εκατ. ευρώ, με στόχο την ανάπτυξη του πρώτου Grand Hyatt της ελληνικής πρωτεύουσας.

Μετά και την αγορά, έναντι 20,5 εκατ. ευρώ, από την Hines το 2019 του όμορου ακινήτου, όπου φιλοξενείτο το πρώην Odeon Starcity, το οκταώροφο Grand Hyatt θα αποτελέσει τελικά μία μονάδα με δυναμικότητα 548 δωμάτια.

Στις φωτογραφίες που παραθέτει το It’s Possible μπορείτε να δείτε την νέα πτέρυγα του Grand Hyatt. Σε αυτό ακριβώς το σημείο βρισκόταν πριν ο κινηματογράφος Odeon.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − 17 =