αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ«Φρένο» στην Uber: Η εταιρία απέσυρε τα αυτόνομα οχήματα της από τους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο

«Φρένο» στην Uber: Η εταιρία απέσυρε τα αυτόνομα οχήματα της από τους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο

Απόσυρση… μέχρι νεοτέρας, για τα οχήματα χωρίς οδηγό της Uber. Τα οχήματα είχαν βγει στους δρόμους του Σαν Φρανσίκο πριν μερικές ημέρες, έτσι ώστε να γίνουν οι απαραίτητες δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες. Ενώ παράλληλα ήταν διαθέσιμα για το κοινό.

Τώρα η Uber αναγκάζεται να αποσύρει τα οχήματα της, μετά από «μπλόκο» που της έβαλαν οι αρμόδιες Αρχές της Καλιφόρνια, στην οποία βρίσκεται και το Σαν Φρανσίσκο. Όπως σημειώνει το αμερικανικό site Recode.net, η εταιρία έβγαλε τα αυτόνομα οχήματα τη στους δρόμους μέσα στον Δεκέμβριο, ωστόσο δεν είχε λάβει τις απαραίτητες άδειες από τις Αρχές.

Άμεσα, της είχε γίνει ξεκάθαρο, ότι θα πρέπει να αποσύρει τα 16 αυτοκίνητα της από τους δρόμους, μέχρι να διευθετηθεί το θέμα. Μάλιστα, λίγες ώρες μετά την «πρεμιέρα» των οχημάτων, έκανε δηλώσεις και ο Δήμαρχος του Σαν Φρανσίκο, Ed Lee, και ζητούσε από τον τεχνολογικό γίγαντα να συμμορφωθεί στο γράμμα του νόμου.

Αρχικά, η Uber είχε πει ότι δεν θα αποσύρει τα οχήματα της. Αφού όπως υποστήριζε, το μοντέλο το οποίο χρησιμοποιεί, απέχει ελάχιστα από αυτό που προβλέπουν οι κανόνες. Φαίνεται, όμως ότι τελικά… κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου. Στην Καλιφόρνια, ο νόμος ορίζει, μεταξύ άλλων, ότι τα αυτόνομα οχήματα θα πρέπει να είναι σε θέση να κινούνται μόνα τους, με ασφάλεια στους δρόμους. Τα εν λόγω τζιπ που χρησιμοποιεί η Uber, μάρκας Volvo, απαιτούν σε αυτή τη φάση τουλάχιστον ένα άτομο πίσω από το τιμόνι. Για λόγους ασφαλείας. Ενώ παράλληλα, η εταιρία πρέπει να πληρώσει και ένα χρηματικό ποσό για να λάβει τη απαραίτητη άδεια κυκλοφορίας.

Κάπως έτσι ήρθε το «μπλόκο» από τις Αρχές. Στέλεχος της Uber ρωτήθηκε για το τι θα κάνει η εταιρία από εδώ και πέρα. «Είμαστε ανοιχτοί, έτσι ώστε να κάνουμε οποιαδήποτε συζήτηση και να λάβουμε την άδεια. Δεν έχουμε άλλα σχέδια αυτή τη στιγμή» τόνισε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six − 2 =