αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΦούρναρης πήρε πρόστιμο 208 ευρώ επειδή άκουγε ραδιόφωνο στον φούρνο του (Εικόνα)

Φούρναρης πήρε πρόστιμο 208 ευρώ επειδή άκουγε ραδιόφωνο στον φούρνο του (Εικόνα)

Μια ιδιαίτερη καταγγελία έκανε ένας φούρναρης. Όπως εξηγεί ο ίδιος, εισέπραξε πρόστιμο 208 ευρώ, επειδή άκουγε ραδιόφωνο στον φούρνο του. Το πρόστιμο του επιβλήθηκε μετά από «επίσκεψη» των ελεγκτών της ΕΥΕΔ, στο κατάστημα του. Να σημειώσουμε βέβαια, ότι όσο… απρόσμενο κι αν φαίνεται το πρόστιμο στην περίπτωση αυτή, πρόκειται μια νόμιμη κίνηση της ΕΥΕΔ (Ειδική Υπηρεσία Έκτακτης Διαχείρισης Δικαιωμάτων) για την εύλογη αμοιβή για την αναπαραγωγή έργων λόγου και τέχνης.

H καταγγελία, όπως της δημοσιοποίησε το seleo.gr

«Την Πέμπτη 14 Ιούνη,απόγευμα και ενώ εργαζόμουν στον φούρνο ακούγοντας στο ραδιόφωνο αθλητικές εκπομπές,όπως κάθε απόγευμα, δέχθηκα την επίσκεψη κάποιας κυρίας Τ.Χ. Μου έδειξε μια κάρτα με την φωτογραφία της και μου είπε ότι «είμαστε για τις άδειες».

Συνοδεύονταν από έναν κύριο,συνάδελφο της,φίλο της,δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω γιατί δεν μου παρουσίασε κάποιο έγγραφο. «Ποιες άδειες» ρώτησα. «Η άδεια του καταστήματος είναι κορνιζαρισμενη στον τοίχο και την βλέπετε». Είμαστε, από την ΕΥΕΔ«απάντησε χωρίς να εξηγήσει τι εστι ΕΥΕΔ. Ζήτησε μια απόδειξη της ταμειακής την οποία και έδωσα,άφησε την σφραγίδα με τα στοιχεία της και έφυγε. Από την σφραγίδα και με την βοήθεια του google διαπίστωσα ότι η ΕΥΕΔ είναι η καινούργια ΑΕΠΙ και είναι επιφορτισμενη με την είσπραξη πνευματικών δικαιωμάτων. Την Τετάρτη 17 Ιούλη ο ταχυδρόμος μου έφερε την «λυπητερή»:208,32€ για Άδεια Δημοσίας Εκτέλεσης».

https://img.e-koufalia.gr/uploads/2019/07/67339796_646440785847785_3994611844919590912_n_compressed.jpg

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 4 =