αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΦορολοταρία: Αρχίζουν οι κληρώσεις με έπαθλα έως 50.000 ευρώ

Φορολοταρία: Αρχίζουν οι κληρώσεις με έπαθλα έως 50.000 ευρώ

Ξεκινούν τέλος του μήνα οι μεγάλες κληρώσεις του Δημοσίου – της φορολοταρίας με μηνιαία χρηματικά έπαθλα έως 50.000 ευρώ.

Επιπλόεν, από φέτος κάθε Δεκέμβριο σε μία κλήρωση 12 τυχεροί φορολογούμενοι που χρησιμοποιούν ηλεκτρονικό χρήμα στις συναλλαγές τους θα κερδίζουν 100.000 ευρώ ο καθένας.

Σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Θόδωρου Σκυλακάκη, και του υφυπουργού Οικονομικών, Απόστολου Βεσυρόπουλου, ο συνολικός αριθμός των τυχερών πλέον κάθε μήνα μειώνεται σε 556 από 1.000 που ήταν έως σήμερα. Όμως τα ποσά που θα κερδίζουν θα είναι μεγαλύτερα, καθώς θα ξεκινούν από 1.000 ευρώ και θα φτάνουν ακόμα και τα 50.000 ευρώ.

Η κατανομή είναι:

1 τυχερός θα κερδίζει χρηματικό έπαθλο 50.000 ευρώ
5 τυχεροί θα κερδίζουν χρηματικό έπαθλο 20.000 ευρώ
50 τυχεροί θα κερδίζουν χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ
500 τυχεροί θα κερδίζουν χρηματικό έπαθλο 1.000 ευρώ.

Παράλληλα, το τελευταίο 10ημερο του Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιείται μία κλήρωση στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι λαχνοί που συγκέντρωσε κάθε πολίτης μέσα στο χρόνο, με 12 τυχερούς να κερδίζουν από 100.000 ευρώ ο καθένας. Στη συγκεκριμένη κλήρωση θα αναδεικνύονται:

12 τυχεροί λαχνοί που κερδίζουν χρηματικό έπαθλο 100.000 ευρώ έκαστος

τυχεροί λαχνοί που θα κερδίζουν χρηματικό έπαθλα των 1.000 ευρώ, που το πλήθος τους προσδιορίζεται από το συνολικό χρηματικό ποσό που τυχόν παρέμεινε αδιάθετο κατά τις προηγηθείσες μηνιαίες κληρώσεις, οι οποίες διενεργήθηκαν από τον Σεπτέμβριο του προηγούμενου έως τον Αύγουστο του εκάστοτε τρέχοντος έτους.

Στη συγκεκριμένη κλήρωση συμμετέχουν, αθροιστικά, όλοι οι λαχνοί που συγκεντρώθηκαν από κάθε πολίτη στο διάστημα Φεβρουάριος 2022 έως Δεκέμβριος 2022.

Σε περίπτωση ανάδειξης περισσότερων του ενός λαχνών που ανήκουν στον ίδιο πολίτη, στην ίδια μηνιαία κλήρωση, θεωρείται ως τυχερός μόνον ένας λαχνός και, εάν οι λαχνοί κερδίζουν έπαθλα διαφορετικού ποσού, ο μεγαλύτερος σε ποσό. Σε τέτοια περίπτωση, η λίστα συμπληρώνεται με τους επόμενους λαχνούς, μέχρι τη συμπλήρωση των 556 επάθλων.

Επίσης, πολίτες που κερδίζουν έπαθλο/α αξίας τουλάχιστον 5.000 ευρώ σε μηνιαία/-ες κλήρωση/ κληρώσεις εντός του ίδιου ημερολογιακού έτους, εξαιρούνται της καταβολής επάθλου στις υπολειπόμενες, για το ίδιο ημερολογιακό έτος, μηνιαίες κληρώσεις. Πολίτες που κερδίζουν έπαθλο 50.000 ευρώ σε μηνιαία κλήρωση, εξαιρούνται της συμμετοχής στην ετήσια κλήρωση εντός του ίδιου ημερολογιακού έτους.

Σύμφωνα με την απόφαση:

Το ανώτατο όριο συναλλαγών που λαμβάνονται ορίζεται σε 10.000 ευρώ ανά μήνα και ανά συμμετέχοντα.

Για κάθε 1 ευρώ που καταναλώνεται με τη χρήση κάρτας ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής υπολογίζεται ένας λαχνός.

Σε περίπτωση που το ποσό που καταναλώνεται με χρήση κάρτας ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής μέσα στο μήνα αναφοράς υπερβαίνει το 30%, 50% ή 70% του μηνιαίου εισοδήματος, οι λαχνοί διπλασιάζονται, τριπλασιάζονται ή τετραπλασιάζονται αντίστοιχα.

Οι λαχνοί κάθε συμμετέχοντα, προσαυξάνονται κατά 50% για κάθε προστατευόμενο τέκνο, όπως προκύπτει κατά περίπτωση από την κοινή ή χωριστή δήλωση εισοδήματος των γονέων.

Πολίτες με ετήσιο, ατομικό, πραγματικό καθαρό εισόδημα, φορολογούμενο και απαλλασσόμενο της υποβληθείσας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος που είναι η τελευταία για την οποία έχει παρέλθει η προθεσμία υποβολής, ίσο ή μεγαλύτερο των 60.000 ευρώ, λαμβάνουν έναν λαχνό για κάθε ευρώ που καταναλώνουν, χωρίς τις προηγούμενες προσαυξήσεις.

Οι πολίτες ενημερώνονται πριν την κλήρωση για τους λαχνούς που έχουν συγκεντρώσει (πλήθος και αριθμοσειρά) μέσω διαθέσιμης εφαρμογής για πιστοποιημένους χρήστες στο περιβάλλον myAADE της ΑΑΔΕ, στον δικτυακό τόπο www.aade.gr. Παράλληλα, οι νικητές θα ενημερώνονται μέσω προσωποποιημένου μηνύματος στον προσωπικό λογαριασμό τους και με μήνυμα στο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) που έχουν δηλώσει στη Φορολογική Διοίκηση.

Πληρωμή επάθλων

Τα χρηματικά έπαθλα θα πιστώνονται στον λογαριασμό πληρωμών που έχει δηλώσει ή θα δηλώσει ο ενδιαφερόμενος για τον σκοπό αυτόν στο myAADE της ΑΑΔΕ, στην επιλογή «Μητρώο και Επικοινωνία» και στον οποίο απαιτείται να εμφανίζεται ως δικαιούχος.

Όσοι πολίτες κερδίζουν και δεν έχουν δηλώσει λογαριασμό πληρωμών, δίνεται προθεσμία 3 μηνών από την επομένη της ημερομηνίας διεξαγωγής της κλήρωσης, προκειμένου να δηλώσουν στην ΑΑΔΕ, τον λογαριασμό στον οποίο επιθυμούν να πιστωθεί το χρηματικό έπαθλο. Η πίστωση του ποσού στην περίπτωση αυτή γίνεται ατόκως, μετά τη δήλωση του λογαριασμού πληρωμών.

Σε περίπτωση που δεν δηλωθεί λογαριασμός πληρωμών εντός της ως άνω προθεσμίας, το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στο έπαθλο λογίζεται ως αδιάθετο.

Τα χρηματικά έπαθλα είναι αφορολόγητα, δεν αποτελούν εισόδημα και δεν υπόκεινται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × three =