αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΦοιτητικό επίδομα έως 500 ευρώ τον μήνα: Που να κάνεις αίτηση

Φοιτητικό επίδομα έως 500 ευρώ τον μήνα: Που να κάνεις αίτηση

Μέχρι και την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 15.00, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι/-ες να υποβάλλουν αιτήσεις για την χορήγηση υποτροφιών από το πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης επιμελών φοιτητών, του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

Αυτό αφορά φοιτητές που είχαν χαμηλά εισοδήματα το έτος 2019-2020.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης επιμελών φοιτητών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Είναι προπτυχιακές υποτροφίες που αποσκοπούν στην υποστήριξη επιμελών φοιτητών, οι οποίοι διαθέτουν χαμηλά εισοδήματα και τις προκήρυξε το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

Ένα βοήθημα με στόχο να ολοκληρώσουν έγκαιρα τις σπουδές τους και να διασφαλιστεί η ισότιμη συμμετοχή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση προσώπων που ανήκουν σε Ευπαθείς και άλλες Κοινωνικές Ομάδες (ΕΚΟ).

Η αίτηση θα πρέπει να υποβληθεί στην διαδικτυακή εφαρμογή: https://ams.iky.gr

Η υποτροφία ανέρχεται σε:

  • πεντακόσια (500) ευρώ μηνιαίως για τους υποτρόφους που σπουδάζουν εκτός του Τόπου Μόνιμης Κατοικίας τους, ήτοι έξι χιλιάδες (6.000) ευρώ συνολικά και
  • τριακόσια (300) ευρώ μηνιαίως για τους υποτρόφους που σπουδάζουν σε ΑΕΙ του Τόπου Μόνιμης Κατοικίας τους, ήτοι τρεις χιλιάδες και εξακόσια (3.600) ευρώ συνολικά.

Εισοδηματικά κριτήρια

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να πληρούν και ένα τουλάχιστον από τα εξής κοινωνικo-οικονομικά κριτήρια επιλεξιμότητας:

-Το Κατά Κεφαλήν Εισόδημά τους κατά το φορολογικό έτος 2019 δεν υπερέβαινε το ποσό των επτά χιλιάδων ευρώ (7.000,00).

-Ανήκουν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες και το Κατά Κεφαλήν Εισόδημά τους κατά το φορολογικό έτος 2019 δεν υπερέβαινε το ποσό των οκτώ χιλιάδων (8.000,00) ευρώ:

i) Ο Υποψήφιος είναι γονέας Μονογονεϊκής Οικογένειας.

ii) Ο Υποψήφιος είναι γονέας με τρία (3) τέκνα και άνω εκ των οποίων τουλάχιστον ένα Εξαρτώμενο Μέλος.

iii) Ο Υποψήφιος είναι ορφανός από δύο γονείς, εφόσον δεν έχει υπερβεί το 25ο έτος της ηλικίας του. Ως ημερομηνία γέννησης θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους γέννησης και ως ημερομηνία συμπλήρωσης του 25ου έτους θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου 2020.

iv) Ο Υποψήφιος είναι Εξαρτώμενο Μέλος οικογένειας με τρία τέκνα και άνω (Εξαρτώμενα Μέλη ή μη).

v) Ο Υποψήφιος είναι Εξαρτώμενο Μέλος Μονογονεϊκής Οικογένειας.

vi) Ο Υποψήφιος είναι Εξαρτώμενο Μέλος με γονέα ή γονείς ή/και ένα ή περισσότερα αδέλφια Εξαρτώμενα Μέλη με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%.

vii) Ο Υποψήφιος έχει σύζυγο ή/και τέκνα-Εξαρτώμενα Μέλη με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%.

viii) Ο Υποψήφιος είναι Έλληνας πολίτης μέλος της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης.

ix) Ο Υποψήφιος είναι Ρομά.

x) O Υποψήφιος είναι πρόσφυγας.

xi) Υποψήφιοι με αναπηρία τουλάχιστον 50% κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, εφόσον το Κατά Κεφαλήν Εισόδημά τους κατά το φορολογικό έτος 2019 δεν υπερβαίνει το ποσό των εννέα χιλιάδων (9.000,00) ευρώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 − three =