αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΦιάσκο: Τώρα ανακοινώνουν 8.000 εμβολιασμούς την ημέρα. Θα χρειαστούν… 2,5 χρόνια για να εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού

Φιάσκο: Τώρα ανακοινώνουν 8.000 εμβολιασμούς την ημέρα. Θα χρειαστούν… 2,5 χρόνια για να εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού

Πίσω… ολοταχώς φαίνεται πως πηγαίνει το πλάνο της Ελληνικής Κυβέρνησης σχετικά με τους εμβολιασμούς. Όπως είπε σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, «αναπτύσσονται στα νοσοκομεία μας 223 εμβολιαστικές γραμμές. Η καθημερινή δυνατότητα εμβολιασμού θα αυξηθεί από τις 5.000 ημερησίως περίπου στις 8.000, ενδεχομένως και λίγο παραπάνω».

Με ένα γρήγορο υπολογισμό, και αν λάβουμε ως δεδομένο τους 8.000 εμβολιασμούς καθημερινά, ακόμα και αν αυτός ο αριθμός συμπεριλαμβάνει τα Σαβατοκύριακα, θα χρειαστούν περίπου 2,5 χρόνια για να εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού. Και να πετύχουμε έτσι την λεγόμενη «ανοσία της αγέλης».

Σημειώνεται ότι πριν από περίπου 2 μήνες η Κυβέρνηση έκανε λόγο για 1.018 εμβολιαστικά κέντρα που το καθένα θα έκανε 2,000 εμβολιασμούς τον μήνα, δηλαδή συνολικά 2 εκατομμύρια εμβολιασμοί τον μήνα, δηλαδή πάνω από 60,000 εμβολιασμούς την ημέρα.

Μένει βέβαια να δούμε αν τα πλάνα θα αναθεωρηθούν πάλι στο προσεχές διάστημα ή αν θα οδηγηθούμε σε… φιάσκο με τους εμβολιασμούς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 2 =