αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Φανταστικοί καιροί για επιχειρηματίες», λέει ο άνθρωπος που στα 22 του έφτιαξε το Reddit και έγινε εκατομμυριούχος

«Φανταστικοί καιροί για επιχειρηματίες», λέει ο άνθρωπος που στα 22 του έφτιαξε το Reddit και έγινε εκατομμυριούχος

Για τον Alexis Ohanian έχουμε ξανά μιλήσει εδώ στο It’s Possible. Πρόκειται για τον άνθρωπο ο οποίος το 2005 στην ηλικία των 22 έγινε συνιδρυτής του Reddit. Και είναι εκατομμυριούχος από το 2006, όταν και πούλησε την εταιρία στην Conde Nast.

Τώρα μίλησε σε εκδήλωση του Forbes για το πως έχει διαμορφωθεί η εργασία στην εποχή του Covid και τις αλλαγές που θα δούμε στο μέλλον.

“Η εργασία επανασχεδιάζεται, αυτό μας έδειξε η πανδημία”, είπε ο επιχειρηματίας στην εκδήλωση του Forbes και συνέχισε: “Βλέπουμε πως έχουν αρχίσει να γίνονται πολλές επενδύσεις που αφορούν το μέλλον της εργασίας. Τελείωσε πια ο μύθος του γραφείου όπως τον ξέραμε”.

Και πρόσθεσε: “Ειδικά για τις γυναίκες ήταν μια δύσκολη περίοδος, για τις εργαζόμενες μητέρες. Χρειάζεται να επανεξετάσουμε τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να υπάρξει η εργασία όχι μόνο για να σε υποστηρίξει ως εργαζόμενο αλλά και ως άνθρωπο συνολικά”.

Τόνισε την ανάγκη για αναβάθμιση των λογισμικών των εταιρειών τόσο ως μέτρου προστασίας όσο και ως τρόπου βελτίωσης της εμπειρίας του πελάτη. Όπως είπε “ακόμα και η υγεία απαιτεί καλύτερη τεχνολογία. Νομίζω πως είναι φανταστικοί καιροί για επιχειρηματίες”.

Ο Ohanian σήμερα είναι venture capitalist και ιδρυτής της Seven Seven Six και εστιάζει στο να βρει τα επόμενα “αστέρια” του τεχνολογικού κλάδου, ενώ έχει επενδύσει σε περισσότερες από 100 εταιρείες – συμπεριλαμβανομένων 21 “μονόκερων”.

Σχετικά με το πώς επιλέγει τους νέους επιχειρηματίες στους οποίους σχεδιάζει να επενδύσει είπε: “Πρέπει ο επιχειρηματίας να ξέρει την αγορά, να ξέρει ποιον πελάτη θέλει. Έχει σημασία να βλέπεις ότι ο άλλος καταλαβαίνει κάτι για την αγορά που δεν “βλέπουν” οι άλλοι.  Φυσικά παίζει ρόλο και το τάιμινγκ για την επένδυση”.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 + 12 =