αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΥπό κράτηση ο πρώην CEO της Wirecard- Η υπόθεση με τα ψεύτικα οικονομικά στοιχεία

Υπό κράτηση ο πρώην CEO της Wirecard- Η υπόθεση με τα ψεύτικα οικονομικά στοιχεία

Υπό κράτηση τέθηκε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής Wirecard, Markus Braun, με κατηγορίες για “φούσκωμα” του ισολογισμού της εταιρείας και των εσόδων ώστε να εμφανίζεται πιο ισχυρή και πιο ελκυστική για επενδυτές και καταναλωτές, ανέφεραν οι εισαγγελικές αρχές.

Η Wirecard ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι 1,9 δισ. ευρώ που είχε εγγράψει στους λογαριασμούς της δεν υπήρχαν ποτέ, μια μαύρη τρύπα που απειλεί να οδηγήσει σε κατάρρευση την εταιρεία διεκπεραίωσης πληρωμών.

Ο Braun εμφανίστηκε ο ίδιος την Δευτέρα στις αρχές και θα παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου σήμερα, όταν και θα αποφασιστεί εάν θα παραμείνει υπό κράτηση.

Σε λιγότερο από μια εβδομάδα η εταιρεία fintech η οποία είχε χαρακτηριστεί ως το μέλλον της χρηματοδότησης στη Γερμανία έχει χάσει το μεγαλύτερο μέρος της κεφαλαιοποίησής της. 

“Πρόκειται για την απόλυτη καταστροφή” δήλωσε ο Felix Hufeld επικεφαλής της BaFin, της κορυφαίας χρηματοοικονομικής αρχής της Γερμανίας, μιλώντας σε πάνελ χθες το βράδυ. “Είναι κρίμα που συνέβη κάτι τέτοιο”. 

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 3 =