αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΥποχρεωτική η χρήση μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Αλλαγές θα δούμε και στα ΜΜΜ τις επόμενες ημέρες. Όπως είπε ο ο αρμόδιος υφυπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης, η επιστροφή των ΜΜΜ σε πλήρη λειτουργία θα γίνει σταδιακά και με τους όρους υγειονομικής προστασίας που έχουν υποδείξει οι ειδικοί, σημειώνοντας πως πρόκειται για δύσκολο στοίχημα, καθώς «κανένα ευρωπαϊκό σύστημα δεν έχει σήμερα τη δυνατότητα, σε προσωπικό και οχήματα, να προσφέρει υπηρεσίες μεταφοράς με τέτοιο τρόπο ώστε να οριοθετείται, εκ των πραγμάτων, η ιατρικώς θεμιτή φυσική απόσταση των επιβατών».

Οι κανόνες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την προστασία εργαζόμενων και επιβατών:

– Υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας από τους εργαζόμενους και το επιβατικό κοινό. Ο έλεγχος της εφαρμογής του μέτρου θα γίνεται από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που είναι επιφορτισμένοι με αυτό το καθήκον.

– Υιοθέτηση μέτρων ελεγχόμενης εισόδου στους σταθμούς, ώστε να επιτευχθεί, κατά το δυνατόν, η αναγκαία φυσική απόσταση.

– Αύξηση της συχνότητας των δρομολογίων στο μέγιστο δυνατό βαθμό από την πρώτη κιόλας μέρα εφαρμογής του πλαισίου σταδιακής άρσης των περιορισμών.

Σε κάθε περίπτωση, γίνεται σύσταση για χρήση των ΜΜΜ μόνο από όσους το έχουν πραγματική ανάγκη, και όχι για άσκοπες μετακινήσεις.

Τέλος, ο κ. Κεφαλογιάννης απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες που έχουν την επιλογή της μεταφοράς με ιδιωτικό τους μέσο να συνεχίσουν να το χρησιμοποιούν ως πρώτη επιλογή. Επίσης αποφασίστηκε από τις 4 Μαΐου τη δυνατότητα μεταφοράς δύο ατόμων πλέον του οδηγού, στη μετακίνηση με τα ΙΧ αλλά και η παράταση της μη ισχύος του δακτυλίου για τον μήνα Μάιο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − eleven =