αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΥπουργείο Ανάπτυξης: Αυτές είναι οι 4 μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ που έλαβαν πρόστιμα για αισχροκέρδεια

Υπουργείο Ανάπτυξης: Αυτές είναι οι 4 μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ που έλαβαν πρόστιμα για αισχροκέρδεια

Τα πρόστιμα σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ για παραβίαση της νομοθεσίας περί αισχροκέρδειας ανακοίνωσε το Υπ. Ανάπτυξης.

Ειδικότερα, δημοσιοποιήθηκαν οι επωνυμίες των εταιρειών στις οποίες υποβάλλεται πρόστιμο άνω των 50.000 ευρώ ή αν πρόκειται για υπότροπο, ήτοι είναι παραπάνω από μία οι φορές που έχει διαπιστωθεί σε έλεγχο η παράβαση.

Διαπιστώθηκε παραβίαση του νόμου για αισχροκέρδεια και παραβίαση της νομοθεσίας για διαφορετική τιμή στο ράφι και άλλη τιμή στο ταμείο. Τα πρόστιμα είπε ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης «τα υπέγραψα πριν από λίγη ώρα κατόπιν εισήγησης της ΔΙΜΕΑ αφού ολοκληρώθηκε σειρά ελέγχων σε πολλά σούπερ μάρκετ». Ξεκαθαρίζοντας πως «δεν είμαστε διατεθειμένοι να χαριστούμε. Τα υποστηρίξουμε τα δικαιώματα των καταναλωτών. Οι νόμοι εφαρμόζονται».

Το πρώτο πρόστιμο ήταν 319.900 ευρώ και αφορούσε στην ΑΒ Βασιλόπουλος και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο πρόστιμο σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ. Το δεύτερο πρόστιμο παρά το γεγονός ότι είναι κάτω από τις 50.000 ευρώ αφορά στη Lidl Ελλάς και είναι ύψους 26.880 ευρώ και ανακοινώνεται επειδή είναι υπότροπη η εταιρεία. Το τρίτο πρόστιμο είναι ύψους 21.397 ευρώ και αφορά στη Γαλαξίας. Το τελευταίο είναι 9.380 ευρώ στην Κρητικός.

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός, η πρώτη περίπτωση ανακοινώνεται επειδή το πρόστιμο ξεπερνά τα 50.000 ευρώ, ενώ οι επόμενες τρεις επειδή είναι υπότροποι.

Επίσης έγιναν συστάσεις και επιβολή προστίμων σε άλλες εταιρείες, τα ονόματα των οποίων δεν ανακοινώνονται διότι δεν είναι υπότροπες και δεν υπερβαίνουν τα πρόστιμα το ποσό των 50.000 ευρώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 + 10 =