αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΥπογράφτηκε νέα σύμβαση εργασίας στον ΟΤΕ- Πρώτος μισθός 30% πάνω από τον βασικό

Υπογράφτηκε νέα σύμβαση εργασίας στον ΟΤΕ- Πρώτος μισθός 30% πάνω από τον βασικό

Υπεγράφη σήμερα νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μεταξύ της Διοίκησης της ΟΤΕ Α.Ε. και της ΟΜΕ-ΟΤΕ, διάρκειας 19 μηνών, με αναδρομική ισχύ από 1.1.2020 και λήξη στις 31.7.2021.

Η νέα Σύμβαση εξασφαλίζει για τους εργαζομένους της ΟΤΕ Α.Ε., που προσλήφθηκαν από το 2015 και μετά, αύξηση 5,5% των μισθολογικών κλιμακίων από 1.1.2020 και επιπλέον 3,5% από 1.1.2021. Με τη νέα EΣΣΕ, ο εισαγωγικός μισθός ενός νέου εργαζομένου είναι σημαντικά υψηλότερος, πάνω από 30%, σε σχέση με τον κατώτατο μισθό που προβλέπεται στη νομοθεσία.

Για τους εργαζομένους της ΟΤΕ Α.Ε., που προσλήφθηκαν πριν από το 2015, και για τους οποίους, βάσει της προηγούμενης ΕΣΣΕ, ίσχυε μείωση των μισθολογικών κλιμακίων κατά 9,5% με 35ωρο ωράριο εργασίας, η νέα ΕΣΣΕ προβλέπει:

  • Αντιστάθμιση της μείωσης κατά 4,5% από 1.1.2020 και επιπλέον κατά 3,5% από 31.7.2021.
  • Διατήρηση του μειωμένου εβδομαδιαίου ωραρίου εργασίας των 35 ωρών μέχρι και τις 30.7.2021. Στη λήξη της σύμβασης, στις 7.2021, επαναφέρεται το 40ωρο.
  • Κατάργηση του όρου περί διασφάλισης των θέσεων εργασίας για οικονομοτεχνικούς λόγους.

Τα μέρη συμφώνησαν, ακόμη, στον εκσυγχρονισμό του Κανονισμού Μεταθετότητας, καθώς και ότι, σε περίπτωση που η εταιρεία λάβει αποφάσεις που μπορούν να επιφέρουν ουσιαστικές μεταβολές στην οργάνωσή της, εφαρμόζεται το προεδρικό διάταγμα 240/2006, περί θέσπισης γενικού πλαισίου ενημέρωσης και διαβούλευσης με τους εργαζομένους, όπως αυτό εκάστοτε ισχύει.

Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, δήλωσε: «Από την αρχή της διαπραγμάτευσης για μία νέα ΕΣΣΕ, κινηθήκαμε πιστεύοντας ότι είναι προς όφελος όλων, να συζητήσουμε σε πνεύμα συνεργασίας και εμπιστοσύνης. Η συμφωνία αυτή αποδεικνύει ότι οι πρωτοφανούς διάρκειας απεργιακές κινητοποιήσεις, που χαρακτηρίστηκαν από ακρότητες, ήταν αχρείαστες. Με την ΕΣΣΕ αυτή επιτυγχάνουμε να ενισχύσουμε το εισόδημα των εργαζομένων, ειδικά όσων προσλήφθηκαν μετά το 2015, παραμένοντας βιώσιμοι και ανταγωνιστικοί. Οι τεχνολογικές εξελίξεις αλλάζουν τα δεδομένα. Για να ανταποκριθούμε στις μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών μας, πρέπει κι εμείς να αλλάξουμε για μία ακόμη φορά. Λειτουργώντας ως σύγχρονη ιδιωτική εταιρεία τεχνολογίας και με συνοδοιπόρους τους εργαζομένους μας, θα συνεχίσουμε να φτιάχνουμε έναν κόσμο, καλύτερο για όλους».

(Δελτίο Τύπου)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × one =