αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΥπάρχει τρόπος: Πως θα απαλλαγείς για πάντα από τις τηλεφωνικές διαφημιστικές κλήσεις

Υπάρχει τρόπος: Πως θα απαλλαγείς για πάντα από τις τηλεφωνικές διαφημιστικές κλήσεις

Εάν βρίσκετε ενοχλητικά τα τηλεφωνήματα σε σταθερό ή κινητό τηλέφωνο από τους πωλητές διαφόρων εταιριών που προσπαθούν να σας προωθήσουν υπηρεσίες ή προϊόντα για τα οποία δεν έχετε εκδηλώσει κανένα ενδιαφέρον προηγουμένως, υπάρχει τρόπος ν’ απαλλαγείτε από αυτά.

Λέγεται εγγραφή στο μητρώο του α. 11. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 11 του Ν. 3471/2006 κάθε πάροχος τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών είναι υποχρεωμένος να διατηρεί ένα μητρώο με στοιχεία των συνδρομητών του οι οποίοι του έχουν ζητήσει να εξαιρεθούν από τηλεφωνικές κλήσεις για κάθε είδους διαφημιστικούς – προωθητικούς σκοπούς.

Αυτό λοιπόν που έχετε να κάνετε είναι απλά να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά ή μέσω κάποιου φυσικού καταστήματος με τον πάροχο κινητής και σταθερής τηλεφωνίας του οποίου τις υπηρεσίες χρησιμοποιείτε και να ζητήσετε να εγγραφείτε στο συγκεκριμένο μητρώο. Κι αυτό γιατί αντίστοιχα οι εταιρίες που κάνουν τηλεπωλήσεις ή άλλες προωθητικές ενέργειες μέσω τηλεφώνου υποχρεούνται να προμηθεύονται από τις εταιρίες τηλεφωνίας τα στοιχεία του μητρώου αυτού που περιλαμβάνει μόνο τηλεφωνικούς αριθμούς κι όχι προσωπικά στοιχεία ώστε να εξαιρούν τους συγκεκριμένους αριθμούς από τις κλήσεις τους.

Σε περίπτωση δε που παρότι έχετε εγγραφεί στο συγκεκριμένο μητρώο, συνεχίζουν ακόμη κάποιοι να σας τηλεφωνούν για προωθητικούς σκοπούς χωρίς να το έχετε ζητήσει, μπορείτε να υποβάλετε σχετική καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (δείτε πως εδώ).

*Extra Tip:  Σε περίπτωση που αλλάξετε πάροχο σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας θα πρέπει να κάνετε ξανά εγγραφή στο μητρώο του νέου σας παρόχου.

Πηγή: praktikesidees.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × two =