αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΥπάρχει μια startup που προέβλεψε το Brexit και τώρα «βλέπει»… κακό αποτέλεσμα στις αμερικανικές εκλογές

Υπάρχει μια startup που προέβλεψε το Brexit και τώρα «βλέπει»… κακό αποτέλεσμα στις αμερικανικές εκλογές

Μια startup φαίνεται ότι μπορεί να πραγματοποιήσει προβλέψεις για διάφορα ζητήματα στον πλανήτη, και το ποσοστό επιτυχίας αυτών να είναι αρκετά μεγάλο. Είναι η νεοφυή επιχείρηση ανάλυσης ρίσκου Predata.

Η εν λόγω startup είχε προβλέψει το Brexit. Πριν το δημοψήφισμα για το Brexit, στα τέλη Ιουνίου, οι περισσότερες εταιρείες έφερναν το στρατόπεδο του Remain να προηγείται αλλά ο Άαρον Τιμς, Διευθυντής Περιεχομένου στη νεοφυή επιχείρηση, έβλεπε κάτι άλλο στους αριθμούς του: «Υπήρχε ένα σαφές μήνυμα που προερχόταν από τα σήματά μας και δεν καθρεφτιζόταν στις δημοσκοπήσεις» είπε.

Σύμφωνα με τον αλγόριθμο της Predata, η εκστρατεία υπέρ της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από τον πλανήτη κυριαρχούσε στη διαδικτυακή συζήτηση σχετικά με το Brexit, και συνεχίζει να το κάνει από τις αρχές Μαΐου.

Πως όμως κάνει τις προβλέψεις της η Predata; Η εταιρεία, με έδρα τη Νέα Υόρκη, ιδρύθηκε από τον Τζιμ Σιν, βετεράνο της CIA και αξιωματούχο του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, και τον Αντρέ Τσόι, πρώην φοιτητή του στο Πρίνστον. Αποστολή της εταιρείας είναι να βλέπει και να αναλύει τα μεταδεδομένα του διαδικτύου, ώστε να ποσοτικοποιήσει την πιθανότητα να λάβει χώρα ένα πραγματικό γεγονός. Όπως έκανε και με την περίπτωση του Brexit.

Για τις εκλογές των ΗΠΑ, η Predata μετρά την συσχέτιση της εμπλοκής του κόσμου με κάθε μήνυμα της εκστρατείας του καθενός υποψηφίου: διαδικτυακά σχόλια στα βίντεο του YouTube, παρεμβάσεις σε άρθρα στην Wikipedia, ακόλουθοι σε λογαριασμούς στο Twitter – με την εμπλοκή με γενικό διαδικτυακό υλικό που σχετίζεται με τις εκλογές. Αν το μήνυμα ταιριάζει με τη συνολική διαδικτυακή συζήτηση, τότε το σκορ προσεγγίζει το 100%. Αν το μήνυμα μιας εκστρατείας δεν φαίνεται να έχει σχέση με τη συνολική ψηφιακή συζήτηση, τότε το σκορ πλησιάζει το 0%.

Σύμφωνα με της προβλέψεις της Predata το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών… δεν θα είναι καλό. Συγκεκριμένα, πριν μια εβδομάδα, έδωσε στον Τραμπ προεκλογικό σκορ 89,3% σε αντίθεση με την Κλίντον που έλαβε μόλις 15,8%.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − two =