αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ«Υπάρχει μια ήσυχη ομορφιά εδώ…»: Το InSight «μίλησε» και έστειλε την πρώτη καθαρή φωτογραφία από τον Άρη

«Υπάρχει μια ήσυχη ομορφιά εδώ…»: Το InSight «μίλησε» και έστειλε την πρώτη καθαρή φωτογραφία από τον Άρη

Μετά την χτεσινή προσεδάφιση στον Άρη, το InSight έπιασε δουλειά. Έτσι σήμερα, το διαστημόπλοιο της NASA έστειλε την πρώτη καθαρή φωτογραφία από τον πλανήτη. Την οποία η Διαστημική Υπηρεσία κοινοποίησε μέσω του Twitter. «Υπάρχει μια ήσυχη ομορφιά εδώ. Ανυπομονώ να εξερευνήσω το νέο μου σπίτι», φαίνεται να… λέει το InSight, «μιλώντας» σε πρώτο πρόσωπο.

Το InSight θα συλλέξει στοιχεία σχετικά με την γεωφυσική σύστασή του Άρη, την δομή, την σύσταση του εδάφους του και την τεκτονική του δραστηριότητα. Είναι μάλιστα η πρώτη φορά που θα γίνει σχετική μελέτη σε πλανήτη πέραν της Γης.

Μέχρι τώρα, οι μελέτες της αμερικανικής Υπηρεσίας Διαστήματος στον Άρη, είχαν επικεντρωθεί στην επιφάνεια του πλανήτη και στην πιθανότητα πρώιμων μορφών ζωής κατά την ύπαρξή του.

Πρόκειται για το πρώτο σκάφος-ανιχνευτή που προσεδαφίζεται στον Άρη, μετά το Curiosity (2012) και σε αντίθεση με τα ρόβερ, που βρίσκονται στην επιφάνεια του πλανήτη, το InSight θα είναι σταθερό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − 8 =