αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΥπάρχει η ιδανική ώρα μέσα στην ημέρα, για να στείλεις το βιογραφικό σου; Μια έρευνα λέει «ναι»

Υπάρχει η ιδανική ώρα μέσα στην ημέρα, για να στείλεις το βιογραφικό σου; Μια έρευνα λέει «ναι»

Αν ψάχνεις για δουλειά, πολύ πιθανό να γνωρίζεις όλα εκείνα τα τρικ που ενισχύουν το προφίλ σου, κυρίως με ένα δυνατό και καλοφτιαγμένο βιογραφικό καθώς και με κάποια αξιόλογη συστατική επιστολή, καθώς και εκείνα τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις σε μια συνέντευξη.

Για να βρεθείς στην τελευταία όμως, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, όπως και σε αρκετά άλλα πράγματα στη ζωή, το timing. Και συγκεκριμένα το χρονικό έυρος μέσα στο οποίο θα στείλεις το CV σου σε μια αίτηση εργασίας.

Η πλατφόρμα απασχόλησης TalentWorks, που βοηθά υποψηφίους να υποβάλλουν αιτήσεις αλλά και να βρουν εργασία, έκανε μια μεγάλη έρευνα, σε δείγμα 1.600 βιογραφικό που στάλθηκαν σε μεγάλες επιχειρήσεις τους τελευταίους μήνες και ανέλυσαν αν συγχρονισμός συσχετίστηκε με πρόσληψη ή απόρριψη. Και κατέληξε σε αρκετά χρήσιμα συμπεράσματα. Βιογραφικά που στέλνονται μεταξύ των ωρών 06.00-10.00 το πρωί έχουν πιθανότητες της τάξεως του 13% να καταλήξουν σε συνέντευξη. Μετά από αυτές τις ώρες, οι πιθανότητες μειώνονται κατά 10% κάθε μισάωρο που περνά, με εξαίρεση τις 12.30 το μεσημέρι, που παρατηρείται μια ανάκαμψη των πιθανοτήτων.

Όσο για την χειρότερη ώρα για να στείλεις ένα βιογραφικό; Αυτή, σύμφωνα πάντοτε με τα αποτελέσματα της έρευνας είναι στις 19.30 το απόγευμα, όπου έχεις 3% πιθανότητες να δεχθείς κλήση ή email από τους πιθανούς εργοδότες σου.

Φυσικά, μιλάμε για χώρες όπου η αγορά λειτουργεί με τους πραγματικούς της όρους, ο χώρος της εργασίας είναι αρκετά αξιοκρατικός και οι δουλειές αμείβονται κανονικά. Όχι, για το ευτελές και παράλογο σκηνικό της ελληνικής πραγματικότητας, όπου -για να μιλήσουμε με καθαρά τεχνικούς όρους- γελάει ο κόσμος.

Πηγή: Askmen.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − fourteen =