αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΥδροπλάνα στη Χίο

Υδροπλάνα στη Χίο

Αδειοδοτήθηκε το πρώτο υδατοδρόμιο στο Βόρειο Αιγαίο με κοινή Υπουργική Απόφαση και χορηγήθηκε στην θυγατρική εταιρεία της Hellenic Seaplanes η άδεια ίδρυσης του υδατοδρομίου στο λιμάνι της Χίου, γεγονός που φέρνει τα υδροπλάνα ένα βήμα πιο κοντά στο Βόρειο Αιγαίο, σηματοδοτώντας παράλληλα μια νέα εποχή για την γρήγορη μεταφορά στο νησί της μαστίχας.

Με την έγκριση της άδειας ίδρυσης, η υποδομή έχει τη δυνατότητα να ξεκινήσει την κατασκευή των απαιτούμενων εγκαταστάσεων του υδατοδρομίου, προκειμένου, στη συνέχεια, να λάβει άδεια λειτουργίας εντός του έτους.

Προηγουμένως, η Υδατοδρόμια Χίου, Ψαρών και Οινουσσών ΙΚΕ, θυγατρική εταιρεία της Hellenic Seaplanes, έτρεξε τις διαδικασίες σε συνεργασία με το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χίου ώστε να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα της χορήγησης άδειας του υδατοδρομίου. Σε συνδυασμό με τα ήδη εγκεκριμένα υδάτινα πεδία σε Ψαρά και Χίο διαμορφώνεται με σταθερά βήματα ένα μικρό και βιώσιμο δίκτυο υποδομών που μπορεί να εξυπηρετήσει τις λειτουργίες των υδροπλάνων για προγραμματισμένες και charter πτήσεις μεταξύ των γειτονικών λιμανιών και αεροδρομίων καθώς και για πτήσεις περιηγητικού ενδιαφέροντος.

Το πλάνο αεροπορικών δρομολογίων της Hellenic Seaplanes προς τα νησιά του Βορείου Αιγαίου αλλά πολύ πιθανόν και στα παράλια της Τουρκίας αρχίζει και παίρνει σάρκα και οστά, βασιζόμενο στους προορισμούς που στο άμεσο μέλλον θα φιλοξενούν στα λιμάνια τους σταθμούς υδροπλάνων.

Με την εκκίνηση της κατασκευής των χερσαίων και υδάτινων εγκαταστάσεων στη Χίο, αναμένονται εξελίξεις για τη χορήγηση άδειας ίδρυσης υδατοδρομίου σε Ψαρά και Οινούσσες όπως επίσης και με την περίπτωση της Λέσβου που έχει ήδη αδειοδοτημένο υδάτινο πεδίο στο λιμάνι της Πέτρας και πρόκειται να αποκτήσει υδάτινο πεδίο στο Πλωμάρι καθώς και υδατοδρόμιο στην πρωτεύουσα του νησιού, τη Μυτιλήνη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 4 =