αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤo Νο1 στοιχείο που πρέπει να έχει κάθε CEO. Και ίσως δεν είναι αυτό που νομίζεις

Τo Νο1 στοιχείο που πρέπει να έχει κάθε CEO. Και ίσως δεν είναι αυτό που νομίζεις

Δεν μπορούν όλοι να γίνουν μεγάλοι CEOs. Είναι μια δύσκολη δουλειά, και πρέπει να έχεις αρκετά χαρακτηριστικά για να καταφέρεις να την κάνεις καλά. Ναι, πρέπει να είσαι έξυπνος, να είσαι καλός ηγέτης και παίχτης ομάδας. Πρέπει να είσαι ώριμος, υπεύθυνος και αποτελεσματικός. Αυτά μάλλον τα ξέρεις.

Υπάρχει όμως και ένα άλλο πράγμα, που μάλλον είναι το Νο1 στοιχείο που πρέπει να έχει ένας CEO, όπως εξηγεί το αμερικανικό inc.com. Είναι η μεγάλη αντοχή στον πόνο.

Η δημιουργία μιας επιχείρησης, είναι σαν να έχεις ένα παιδί. Ασχολείσαι πολλές ώρες την ημέρα με αυτό. Και αν κάτι δεν πάει καλά, είναι αρκετό για να χαλάσει την ψυχολογία σου. Είναι κάτι που μπορεί να συμβεί. Αυτό που έχει σημασία όμως είναι το πως αντιμετωπίζεις τις δυσάρεστες καταστάσεις και τις αποτυχίες που προκύπτουν.

Πολλά μπορούν να πάνε στραβά ενώ είσαι επιχειρηματίας. Να χάσεις μεγάλα έσοδα, να χάσεις πολύτιμους υπαλλήλους, να χρειαστεί να εργαστείς πολλές ώρες μέσα σε μια εβδομάδα, να προκύψουν νομικές διαμάχες, και άλλα πολλά.

Οι μεγάλες δυσκολίες πρέπει να σου δώσουν ώθηση προς τα εμπρός, και όχι να βρεθείς… σε κάποιο μπαρ να πίνεις, για να ξεχάσεις τον πόνο σου. Πριν από περίπου 10 χρόνια, ο Elon Musk έφτασε μια ανάσα από την αποτυχία, με την SpaceX. Τότε που βλέπαμε την μια αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλου πίσω από την άλλη. Τελικά, ρίσκαρε, επέμεινε και τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Μην ξεχνάμε και τον Steve Jobs ο οποίος απολύθηκε από την Apple στα μέσα των ’80s. Απολύθηκε από την εταιρία που είχε ιδρύσει ο ίδιος. Αυτό δεν τον σταμάτησε όμως. Συνέχισε να εξελίσσεται και μάλιστα μερικά χρόνια αργότερα επέστρεψε στην Apple για να την οδηγήσει στην κορυφή.

Η ερώτηση λοιπόν είναι απλή: Μπορείς να αντέξεις τον μεγάλο πόνο; Αν όχι, τότε είναι καλύτερο να αφήσεις την θέση του CEO για κάποιον άλλο. Αν ναι, τότε κάνε αυτό που ξέρεις πολύ καλά, και φτάσε στην κορυφή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 + eleven =