αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤώρα μπορείς να αλλάξεις το φόντο, στις βιντεοκλήσεις σου στο Skype

Τώρα μπορείς να αλλάξεις το φόντο, στις βιντεοκλήσεις σου στο Skype

Η ασθένεια – αλλά και παράλληλα ψηφιακός επιταχυντής – COVID-19 έχει πλέον αλλάξει τις ζωές μας. Η εφαρμογή Zoom – μεταξύ άλλων αντίστοιχων ή και καλύτερων λύσεων – έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας και οι εταιρείες αναβαθμίζουν τις προτάσεις τους προκειμένου να κερδίσουν μερίδια αγοράς στο νέο ψηφιακό πεδίο μάχης.

Ένας …παλιός γνωστός μας, το Skype της Microsoft, αναβαθμίστηκε και πλέον προσφέρει επιλεγμένα από το χρήστη εικονικά backgrounds, κοπιάροντας την αντίστοιχη λειτουργία της υπηρεσίας Zoom (και την αντίστοιχη λειτουργία του iChat 15 περίπου χρόνια πριν).

Τι σημαίνει αυτό;

Σήμερα, όταν κάνουμε μία video κλήση μέσω Skype οι συνομιλητές μας βλέπουν ως φόντο το χώρο μας. Μέχρι τώρα σε υπολογιστές με επεξεργαστή της Intel υπήρχε η δυνατότητα να θαμπώσουμε το φόντο. Πλέον, μπορούμε να επιλέξουμε μία οποιαδήποτε εικόνα ως φόντο (background).

Αναβαθμίστε τις εφαρμογές σας

Το νέο χαρακτηριστικό αφορά τις εφαρμογές για τα Windows PC’s, τους υπολογιστές Mac, το Linux αλλά και τη Web έκδοση της υπηρεσίας. Πριν προχωρήσετε στην ενεργοποίησή του βεβαιωθείτε πως η εφαρμογή έχει αναβαθμιστεί στην πιο πρόσφατη έκδοση (έλεγχος για ενημερώσεις).

Πώς το ενεργοποιώ;

Σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες της Microsoft:

  • Κατά τη διάρκεια μίας video κλήσης «περνάμε» το δείκτη του mouse πάνω από το εικονίδιο της κάμερας και επιλέγουμε περισσότερα (τρεις τελείες). Επιλέγουμε «Επιλογή εφέ φόντου».
  • Πριν πραγματοποιήσουμε κλήση επιλέγουμε τις τρεις τελείες (περισσότερα) > Ρυθμίσεις > Ήχος και Βίντεο > Επιλογή εφέ φόντου > Προσθήκη > επιλέγουμε τη φωτό που θέλουμε για background. Η επιλογή μας σε αυτό το σημείο «ακολουθεί» όλες τις video κλήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο μέλλον μέχρι να την αλλάξουμε.

Στο ίδιο σημείο υπάρχει και η επιλογή του θαμπώματος του πραγματικού φόντου, κάτι που θα μπορούσατε να δοκιμάσετε αν το μόνο ζητούμενο για εσάς είναι να μη φαίνεται ο χώρος σας.

Πηγή: tecky.eu

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − sixteen =