αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤώρα «κοιτούν» τον Έλληνα CFO της Folli Follie στην Ασία

Τώρα «κοιτούν» τον Έλληνα CFO της Folli Follie στην Ασία

Εξαιρετικά σημαντικές για την εξέλιξη των ερευνών για το σκάνδαλο της Folli Follie χαρακτηρίζουν οι εισαγγελικές αρχές τις δραστηριότητες του ομίλου στην Ασία, στην περιοχή δηλαδή όπου εκτός του Δ. Κουτσολιούτσου, τέως προέδρου και νυν βασικού μετόχου, επί σειρά ετών αυξημένες αρμοδιότητες είχαν δοθεί στον Γιάννη Μπεγιέτη, από το 2011 CFO και συν-επικεφαλής της FF Asia-Pacific (APAC).

Οι έρευνες που αφορούν στα αδικήματα της απάτης, της χειραγώγησης και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, όλα κακουργηματικού χαρακτήρα, εκτός της οικογένειας Κουτσολιούτσου, μελών του δ.σ. την επίμαχη περίοδο, του ορκωτού ελεγκτή Γ. Βαρθαλίτη, περιλαμβάνουν και τον Οικονομικό Διευθυντή της “FF GROUP Sourcing Limited” (FF APAC), με έδρα στο Χονγκ Κονγκ, τα οικονομικά μεγέθη της οποίας πιστοποιούσε ο Μπεγιέτης.

Πέραν των αρμοδιοτήτων του ως CFO, ο τελευταίος ήταν υπεύθυνος για την επίβλεψη των δραστηριοτήτων στης εταιρείας στη περιοχή της Ασίας, της Κίνας και των χωρών του Ειρηνικού (APAC). Του κομματιού, δηλαδή της FFG, για το οποίο οι έρευνες της Alvarez&Marsal και της ΕΛΤΕ κατέδειξαν σωρεία οικονομικών ατασθαλιών και παραποίησης στοιχείων. Η FF Group Sourcing, η θυγατρική της FFG μέσω της οποίας περνούσαν οι δραστηριότητες πάνω από δέκα άλλων εταιρειών του ομίλου σε Ασία και μη, αποτελούσε στην πραγματικότητα ένα λογιστικό κατασκεύασμα που “γύριζε” και ενοποιούσε ανύπαρκτους τζίρους, με ανύπαρκτους προμηθευτές και πελάτες.

Η εταιρεία που εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ, τον ισολογισμό της οποίος πιστοποιούσε ο Μπεγιέτης, φέρεται με βάση τα πορίσματα να κατέγραφε ψευδή οικονομικά στοιχεία στους ισολογισμούς της σχετικά με ταμειακά διαθέσιμα, πωλήσεις, αποθέματα και κέρδη, με σκοπό αυτά να συμπεριληφθούν στους ενοποιημένους ισολογισμούς της μητρικής στην Ελλάδα και να εμφανίζεται έτσι η FF ως εξαιρετικά κερδοφόρα και οικονομικά ισχυρή εταιρεία, η οποία “σήκωνε” υψηλό δανεισμό και οι μέτοχοί της πραγματοποιούσαν placements καταγράφοντας μεγάλες υπεραξίες.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine − 4 =