αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤώρα κατέφθασε και το ρομπότ barista. Και δεν κάνει ποτέ λάθος στους καφέδες (ΒΙΝΤΕΟ)

Τώρα κατέφθασε και το ρομπότ barista. Και δεν κάνει ποτέ λάθος στους καφέδες (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα ρομπότ γίνονται όλο και πιο ικανά να αντικαταστήσουν τους ανθρώπους στην εργασία, ακόμα και σε πιο απαιτητικές και περίπλοκες δουλειές. Είναι πιο αποδοτικά, δεν κουράζονται ποτέ και έχουν συνέπεια στην εργασία τους. Το επόμενο επάγγελμα που απειλείται από τα ρομπότ λοιπόν, είναι αυτό του barista.

Στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, ένα τοπικό καφέ ονόματι Once Alike, παρουσίασε το νέο του ρομπότ barista το οποίο ονόμασε Rocky. Ο Rocky μπορεί να αναλάβει εξ ολοκλήρου την παραγωγή του καφέ, από την άλεση μέχρι το σερβίρισμα. Το μειονέκτημα είναι πως χρειάζεται 2-6 λεπτά για την παραγωγή ενός μόνο φλυτζανιού καφέ, παραπάνω χρόνο δηλαδή από τον μέσο barista και πολύ περισσότερο από έναν έμπειρο barista. Ωστόσο το selling point του Rocky είναι η συνέπεια στη γεύση του καφέ.

Ένας εκ των μηχανικών του Rocky δήλωσε: «Όταν είσαι στον τομέα τόσο καιρό, καταλαβαίνεις πως τα πιο σημαντικά είναι η ποιότητα και η συνέπεια. Οι άνθρωποι θέλουν τον καφέ τους ίδιο κάθε φορά που επιστρέφουν σε ένα καφέ που ειδικεύεται σε αυτό. Υπάρχουν περιορισμοί όταν έχεις έναν άνθρωπο πίσω από την μπάρα. Αγχωνόμαστε και μειώνουμε τις επιδόσεις μας στις ώρες αιχμής. Δεν είναι διασκεδαστικό να ετοιμάζεις 1.000 λάτε σε ένα Σάββατο – είναι πραγματικά δύσκολη δουλειά».

Πηγή: Unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 − one =