αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤώρα θα είναι προεπιλεγμένη η αυτόματη διαγραφή των δεδομένων σας από την Google

Τώρα θα είναι προεπιλεγμένη η αυτόματη διαγραφή των δεδομένων σας από την Google

Η Google έχει δώσει εδώ και ένα χρόνο περίπου στο χρήστη, τη δυνατότητα αυτόματης διαγραφής των δεδομένων του σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, μέσα από τη σελίδα “Η δραστηριότητά μου”. Συγκεκριμένα, ο χρήστης μπορεί να διαλέξει μέσα από τρεις ενότητες, ιστορικό browsing, δεδομένα τοποθεσίας και ιστορικό YouTube, για να διαγράφονται αυτόματα τα δεδομένα του μετά την παρέλευση 3 ή 18 μηνών.

Τώρα, μέσα από ένα blog post, ο Sundar Pichai ανακοίνωσε πως το χαρακτηριστικό αυτό θα ενεργοποιείται από default για νέους χρήστες. Η default ρύθμιση για τις web αναζητήσεις θα τεθεί στους 18 μήνες, ενώ το ιστορικό τοποθεσίας – αν και είναι απενεργοποιημένο αρχικά – αν το ενεργοποιήσει ο χρήστης θα τεθεί και αυτό στους 18 μήνες. Στο YouTube η αυτόματη διαγραφή τέθηκε στους 36 μήνες, με το επιπλέον χρονικό διάστημα να κρίνεται απαραίτητο για να λειτουργούν σωστά οι αλγόριθμοι προτάσεων της πλατφόρμας.

Σημειώστε πως η αλλαγή ισχύει μόνο για νέους χρήστες και οι παλαιότεροι δε θα δουν καμία αλλαγή στις ρυθμίσεις τους.

Τέλος, η Google ανακοίνωσε πως κάνει ευκολότερη την πρόσβαση στο Incognito Mode. Ο χρήστης πλέον θα χρειάζεται απλά να πατήσει παρατεταμένα την εικόνα προφίλ του στην  πάνω δεξιά πλευρά της οθόνης. Το χαρακτηριστικό γίνεται διαθέσιμο από σήμερα στο iOS και θα έρθει σύντομα στο Android.

Πηγή: Unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − three =