αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤώρα θα δημιουργείται και η μουσική μόνη της: Η Sony αναπτύσσει τεχνητή νοημοσύνη

Τώρα θα δημιουργείται και η μουσική μόνη της: Η Sony αναπτύσσει τεχνητή νοημοσύνη

Τη σύνδεση της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) με τη μουσική εξερευνά η Sony, η οποία προσπαθεί να δημιουργήσει έναν σχετικό αλγόριθμο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το Computer Science Laboratory (CSL) της Sony εργάζεται πάνω στη δημιουργία ενός αλγορίθμου που θα μπορεί να συνθέσει ένα μουσικό κομμάτι, βασιζόμενο στα είδη μουσικής που αρέσουν σε κάποιον χρήστη. Για το λόγο αυτό έχει δημιουργηθεί μία βάση δεδομένων 13.000 μουσικών κομματιών, από τα οποία ο χρήστης επιλέγει εκείνα που επιθυμεί. Η Τεχνητή Νοημοσύνη αναλαμβάνει να αναλύσει τα κομμάτια και να βρει στοιχεία όπως την δομή των συγχορδιών, τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες νότες, τον ρυθμό και άλλα στοιχεία.

Ο αλγόριθμος μπορεί να δημιουργήσει ένα νέο κομμάτι που να βασίζεται στα στοιχεία που προκύπτουν από τις αναλύσεις αυτές, όπως έχουν ήδη κάνει με τη βοήθειά του οι ερευνητές της Sony. Όπως αναφέρει το Pestaola.gr, η Sony συνεργάζεται και με γνωστούς μουσικούς, όπως είναι ο Benoit Carré, o οποίος χρησιμοποιεί στοιχεία του αλγορίθμου για τη σύνθεση μερικών από τις μελωδίες του. Η ομάδα της Sony εκτιμά ότι θα μπορέσει σύντομα να κυκλοφορήσει άλμπουμ με μουσική που θα έχει προκύψει αποκλειστικά και μόνο από τον αλγόριθμό της.

Το ζήτημα έχει εγείρει ποικίλες αντιδράσεις από τη διεθνή μουσική κοινότητα, με πολλούς δημιουργούς να θεωρούν ότι η χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης δεν ταιριάζει με την δημιουργία μουσικής.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 + three =