αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤώρα είναι η ώρα να ξεκινήσεις να κάνεις posts στο Linkedin (αν δεν το κάνεις ήδη) | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Τώρα είναι η ώρα να ξεκινήσεις να κάνεις posts στο Linkedin (αν δεν το κάνεις ήδη) | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Οι περισσότεροι το έχουν στο μυαλό τους κάπως έτσι: «Ωραία, θα φτιάξω ένα προφίλ στο Linkedin, θα βάλω σπουδές, προϋπηρεσία και skills, και μετά θα ξεκινήσω να παρακολουθώ αγγελίες για να κάνω αιτήσεις για θέσεις εργασίας. Ίσως να «συνδεθώ» και με κανέναν HR Manager». Και ενώ όλα αυτά δεν είναι λάθος, στο τέλος της ημέρας δεν αρκούν για να έχεις μια δυνατή παρουσία στην πλατφόρμα.

Τι μένει; Ναι, καλά το κατάλαβες. Είναι τα posts. Παρόλο που κάποιοι μπορεί να το αγνοούν, το Linkedin δίνει φυσικά την δυνατότητα σε όλους τους χρήστες να κάνουν αναρτήσεις. Το ακόμα καλύτερο: Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να ξεκινήσεις να δημοσιεύεις περιεχόμενο στο Linkedin. Αν δεν το έχεις κάνει ήδη. Εδώ και λίγο καιρό έχουν μπει στο παιχνίδι και τα #hashtags (αυτό το έχεις παρατηρήσει;). Το Linkedin έχει αποφασίσει να κινηθεί σε έναν… πιο Instagram δρόμο σε ότι αφορά τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ των χρηστών. Άρα μέσω των #hashtags είναι πιο εύκολο να εντοπίσει ένας χρήστης (ή υποψήφιος εργοδότης ή πελάτης) κάτι που έχεις γράψει- και φυσικά αυτό θα αφορά κάτι από το ευρύτερο επαγγελματικό σου πεδίο.

Εντάξει, δεν λέμε να κάνεις αναρτήσεις και για το που πήγες διακοπές το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ωστόσο, είναι δεδομένο ότι πρέπει να βάλεις την δημοσίευση περιεχομένου μέσα στην Linkedin στρατηγική σου. Μπορείς να ποστάρεις ένα άρθρο σχετικά με ένα νέο project σου ή μια ιδέα που σκέφτεσαι. Μπορεί να είναι ένα γενικότερο άρθρο κάποιου άλλου, που αφορά το πεδίο σου και απλά σου άρεσε. Μπορεί να γράψεις ένα άρθρο απευθείας στο Linkedin (ναι, υπάρχει και αυτή η δυνατότητα).

Είναι ένας τρόπος για να κάνεις πιο έντονη την παρουσία σου. Και να επεκτείνεις την επαγγελματική φήμη σου. Αυτοί που θα δουν τις αναρτήσεις σου, αργά ή γρήγορα θα φτάσουν και στο προφίλ σου. Αυτό δεν ήθελες από την αρχή;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × five =