αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Τώρα είναι η στιγμή να πάρεις το ρίσκο. Δεν έχεις παιδιά»: Οι 10 κανόνες επιτυχίας του Elon Musk

«Τώρα είναι η στιγμή να πάρεις το ρίσκο. Δεν έχεις παιδιά»: Οι 10 κανόνες επιτυχίας του Elon Musk

Κατάφερε να ξεκινήσει από τη Νότια Αφρική, να πάει στις ΗΠΑ και από εκεί να «εκτοξευτεί», σαν τους πυραύλους που φτιάχνει η SpaceX. Ο Elon Musk κατάφερε να φτάσει στην κορυφή, παρά το δύσκολο ξεκίνημα. Ο ίδιος έπεφτε θύμα έντονου μπούλινγκ στο σχολείο, ενώ ήταν παιδί χωρισμένων γονιών. Κατάφερε όμως να φτιάξει τα δικά του projects που «έβλεπαν» στο μέλλον, να πετύχει κάποιες μεγάλες εξαγορές και βήμα- βήμα να γίνει ένας κορυφαίος επιχειρηματίας. Σήμερα έχει στα χέρια του μεγάλες εταιρίες, όπως η SpaceX, η Tesla και η SolarCity.

Μέσα από όλη αυτή τη διαδρομή, ο Musk έχει βγάλει τα δικά του χρήσιμα συμπεράσματα για το πως μπορεί κάποιος να φτάσει στην επιτυχία. Στο γράφημα που ακολουθεί, θα δεις 10 «κανόνες» που έχει παραθέσει ο ίδιος. «Αν σου αρέσει αυτό που κάνεις, θα το σκέφτεσαι ακόμα και όταν δεν δουλεύεις», είναι μια από τις ατάκες του. Έχει μιλήσει και για τα ρίσκα που πρέπει να πάρεις νωρίς: «Τώρα είναι η στιγμή να πάρεις το ρίσκο. Δεν έχεις παιδιά. Όσο μεγαλώνεις οι υποχρεώσεις σου θα αυξάνονται».

«Αν κάτι είναι σημαντικό πρέπει να το προσπαθήσεις, ακόμα κι αν το πιθανότερο είναι να αποτύχεις», έχει πει επίσης ο Musk.

https://i.pinimg.com/736x/89/5d/f9/895df93ead91c00fcc65e64fdb04e2c7.jpg

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 + 4 =