αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤώρα είναι η καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσεις το δικό σου project, λέει ο best seller συγγραφέας του «The Lean Startup»

Τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσεις το δικό σου project, λέει ο best seller συγγραφέας του «The Lean Startup»

Ο κόσμος μας έχει αλλάξει πολύ τους τελευταίους μήνες. Με τον Covid-19 να παραμένει εδώ. Και το μέλλον να είναι αβέβαιο. Ενώ όλα αυτό το περιβάλλον μοιάζει αφιλόξενο για νέες ιδέες και επενδύσεις, ο best seller συγγραφέας, Eric Ries, έχει διαφορετική άποψη. Ο ίδιος έχει γράψει το γνωστό βιβλίο «The Lean Startup», και λέει ότι τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσεις την δική σου επιχείρηση.

«Η καλύτερη στιγμή για να γίνεις επιχειρηματίας είναι όταν όλοι τρέχουν προς τις εξόδους. Ναι, πρόκειται να είναι μια υπέροχη στιγμή για να γίνει κάποιος επιχειρηματίας» εξηγεί στο CNBC.

Είναι επίσης αλήθεια, ότι μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρίες όπως η Uber, το Slack, η IBM ή η Airbnb, δημιουργήθηκαν μέσα σε περιόδους κρίσεων.

Αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι οι «συντελεστές εισόδου» – το κόστος που απαιτείται για την παραγωγή ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας – είναι χαμηλοί κατά τη διάρκεια της ύφεσης, κάτι που είναι προς όφελος ενός επιχειρηματία, όπως εξηγεί ο Ries. Αυτές οι δαπάνες περιλαμβάνουν εργασία, γη, φαγητό και δανεισμό. Πολλές Κεντρικές Τράπεζες όπως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχουν ήδη μειώσει τα επιτόκια και έχουν εισαγάγει πακέτα τόνωσης της ρευστότητας που στοχεύουν στην υποστήριξη των επιχειρήσεων.

Δες και κάτι ακόμα: Μετά από μια κρίση, οι άνθρωποι είναι συχνά διψασμένοι για αλλαγή. Αυτό συμβαίνει αυτή τη φορά περισσότερο από ποτέ, επειδή πολλές βασικές πηγές ηγεσίας απέτυχαν να αντιμετωπίσουν την πανδημία. Υπάρχει μια νέα δίψα για ανάπτυξη, για νέα ηγεσία, νέες ιδέες, νέα μοντέλα, λέει ο Ries.

Εσύ τι λες, θα ξεκινήσεις το δικό σου project;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + three =