αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤώρα έρχεται και αναδιπλούμενο έξυπνο ρολόι- Ποια εταιρία το ετοιμάζει

Τώρα έρχεται και αναδιπλούμενο έξυπνο ρολόι- Ποια εταιρία το ετοιμάζει

Η φετινή χρονιά υποτίθεται θα ανήκε στα foldable smartphones, ωστόσο, αν και βρισκόμαστε ήδη στο τρίτο τρίμηνο του έτους, προς το παρόν δεν έχει κυκλοφορήσει ούτε ένα. Όπως και να έχει οι εταιρείες έχουν παρουσιάσει αρκετά από αυτά, και κάθε τόσο ανακαλύπτουμε περισσότερα διπλώματα ευρεσιτεχνίας που έχουν καταθέσει για μελλοντικές foldable συσκευές.

Αυτή τη φορά, έκανε την εμφάνιση του ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Oppo, το οποίο αγορά ένα foldable smartwatch. Το δίπλωμα καταχωρήθηκε στο Παγκόσμιο Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας πέρυσι με τη γενική ονομασία “Wearable electronic device”.

Μαζί με τα έγγραφα, η Oppo κατέθεσε και σκίτσα τα οποία αποκαλύπτουν μία τετράγωνη επεκτεινόμενη οθόνη, που τη συγκρατούν λουράκια. Επιπλέον, ο σχεδιασμός αυτός είναι ιδανικός για όλους, άσχετα με το χέρι στο οποίο φοράνε το ρολόι. Σε κάθε περίπτωση, η οθόνη θα στηρίζεται εν μέρη στο χέρι του χρήστη, με αποτέλεσμα να αποφεύγονται απρόσμενα ατυχήματα.

Σύμφωνα με τα σκίτσα υπάρχουν δύο πιθανοί τρόπου να γίνει fold η οθόνη, είτε θα είναι rollable. είτε θα είναι πτυσσόμενη τριών τμημάτων. Όταν το smartwatch γίνεται unfold τότε η περιοχή της οθόνη αυξάνεται κατά 200% και το interface προσαρμόζεται αναλόγως.

Η παραπάνω κίνηση δεν αποτελεί έκπληξη από την Oppo, διότι νωρίτερα φέτος ο αντιπρόεδρος της εταιρείας είχε αναφέρει ότι δουλεύουν στην ανάπτυξη smartwatch, χωρίς ωστόσο να μπει σε λεπτομέρειες.

Βέβαια, από τη στιγμή που η εταιρεία δεν έχει παρουσιάσει ούτε καν κάποιο foldable smartphone, ίσως η στιγμή της κυκλοφορίας του foldable smartwatch αργήσει λίγο. Εκτός κι αν τα παρουσιάσει μαζί.

Πηγή: Techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − eleven =