αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤσακώνεσαι συνεχώς με ένα συγκεκριμένο άτομο; Εδώ είναι 4 λόγοι για τους οποίους μπορεί να συμβαίνει αυτό

Τσακώνεσαι συνεχώς με ένα συγκεκριμένο άτομο; Εδώ είναι 4 λόγοι για τους οποίους μπορεί να συμβαίνει αυτό

Εάν είχατε ποτέ μια μακροχρόνια ανθρώπινη σχέση ή συνεργασία, τότε ξέρετε ήδη ότι μπορεί να ξεκινήσεις τους ίδιους καυγάδες… ξανά και ξανά, με το ίδιο άτομο. Συμβαίνει. Αλλά το ερώτημα είναι, γιατί συμβαίνει; Το να γεννιέται ο ίδιος καυγάς ξανά και ξανά είναι τουλάχιστον αποκαρδιωτικό. Στη χειρότερη περίπτωση μπορεί να είναι εντελώς τοξικό.

Δημιουργείται ένα τρομακτικό συναίσθημα όταν δεν μπορείς να βρεις μια λύση με το άτομο που σε ενδιαφέρει. Οι επαναλαμβανόμενες διαφωνίες προσθέτουν περισσότερο άγχος σε μια σχέση. Και ο μόνος τρόπος για να φτάσετε στο βάθος των πραγμάτων είναι να καταλάβετε ΓΙΑΤΙ οι καυγάδες σας κάνουν κύκλο.

Αν λοιπόν τσακώνεσαι συνεχώς με ένα άτομο, εδώ είναι 4 λόγοι για τους οποίους μπορεί να συμβαίνει αυτό το φαινόμενο.

Υπάρχει ένα βαθύτερο ζήτημα

Μια επαναλαμβανόμενη λογομαχία μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα, αλλά μπορεί επίσης να υποδηλώνει ότι υπάρχουν σημαντικές βασικές διαφορές ανάμεσα σε εσένα και το άλλο άτομο. Αν και πολλές συγκρούσεις μπορούν να επιλυθούν, εάν οι δυο σας δεν είστε στην «ίδια σελίδα» και δεν έχετε τους ίδιους στόχους στο μυαλό σας – θα συνεχίσετε να αντιμετωπίζετε εντάσεις και διαφωνίες μέχρι να αλλάξει κάποιος από εσάς.

Οι προσδοκίες σου χρειάζονται προσαρμογή

Εάν βλέπετε το ίδιο φαινόμενο να αναδύεται σε σχέση μετά από σχέση, μπορεί να σημαίνει ένα από δύο πράγματα: Είτε προσελκύετε το ίδιο λάθος άτομο ξανά και ξανά, είτε πρέπει να προσαρμόσεις τις προσδοκίες σου. Προσπαθήστε να γράψετε τι έχει συμβεί και ποιες είναι οι προσδοκίες σας και ρωτήστε κάποιον που θα είναι ειλικρινής μαζί σας ποια είναι η άποψή του. Κάποιες φορές, ίσως περιμένουμε… λάθος πράγματα από τους άλλους.

Απλώς δεν είναι κατάλληλος ο ένας για τον άλλον

Οκ, αυτό δεν είναι αυτό που θα θέλατε να ακούσετε, αλλά δύο άνθρωποι που δεν είναι κατάλληλοι ο ένας για τον άλλον θα δυσκολευτούν να επιλύσουν τη σύγκρουση. Με απλά λόγια, εάν είστε δύο διαφορετικοί άνθρωποι με δύο διαφορετικά σύνολα πεποιθήσεων, αξιών κ.λπ., δεν είναι πιθανό να μπορέσετε να επιλύσετε τις συγκρούσεις που έχετε μπροστά σας. Δεν γίνεται να ταιριάζουμε όλοι με όλους.

Και οι δύο κοιτάτε το «εγώ» σας και δεν αναζητάτε πραγματική λύση

Το βλέπουμε παντού. Τόσο στις ανθρώπινες σχέσεις μας, αλλά ακόμα και στους ιντερνετικούς διαλόγους στα social media. Αρκετοί άνθρωποι τσακώνονται και δεν έχουν στην πραγματικότητα καμία διάθεση για συζήτηση. Δεν αναζητούν μια λύση ή ένα κοινό συμπέρασμα. Κοιτούν μόνο το «εγώ» τους. Εάν τσακώνεστε απλά για να αποδείξετε ότι έχετε δίκιο και επειδή σας οδηγεί ο εγωισμό σας, δεν πρόκειται να λύσετε τίποτα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve − 9 =