αρχικηVIRAL«Τρυπώνουν» και κλέβουν ΙΧ που είναι στα πάρκινγκ μεγάλων εμπορικών καταστημάτων

«Τρυπώνουν» και κλέβουν ΙΧ που είναι στα πάρκινγκ μεγάλων εμπορικών καταστημάτων

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πυλαίας – Χορτιάτη εξιχνίασαν συνολικά 12 περιπτώσεις κλοπών από οχήματα. Πρόκειται για ξεχωριστές περιπτώσεις οι οποίες γίνονται κυρίως σε αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα σε πάρκινγκ εμπορικών καταστημάτων. Από την αστυνομία σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος 10 ατόμων συνολικά. Η λείας τους ήταν χρηματικό ποσό 4.000 ευρώ, αλλά και αντικείμενα αξίας περίπου 9.000 ευρώ.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει:

Πέραν της αστυνόμευσης του Νομού Θεσσαλονίκης με πεζές και εποχούμενες περιπολίες, συστηματικές και στοχευμένες δράσεις που οδηγούν σε αυτόφωρες συλλήψεις για διάφορα αδικήματα, Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης διενεργούν έρευνες σχετικά με υποθέσεις που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πυλαίας – Χορτιάτη, έπειτα από μεθοδική και επιστάμενη έρευνα σχημάτισαν δικογραφίες, κατά περίπτωση, σε βάρος εννιά (9) ημεδαπών, ηλικίας από 17 έως 47 ετών και 34χρονης αλλοδαπής, για δώδεκα (12) περιπτώσεις κλοπών (τετελεσμένες και σε απόπειρα) από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, κυρίως σε χώρους στάθμευσης εμπορικών καταστημάτων και μία (1) περίπτωση κλοπής από κατάστημα.

Ανωτέρω πράξεις έλαβαν χώρα κατά το χρονικό διάστημα από τέλη Μαΐου του 2022 έως αρχές Δεκεμβρίου του 2023, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη. Συνολικά αφαιρέθηκε το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ, κάρτες τραπεζών, προσωπικά έγγραφα, καθώς και αντικείμενα αξίας περίπου 9.000 ευρώ.

Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty + one =