αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤρομακτική εκτίμηση για τη Θεσσαλονίκη: «8 στα 10 μαγαζιά εστίασης δεν θα μπορέσουν να ανοίξουν 1 Ιουνίου»

Τρομακτική εκτίμηση για τη Θεσσαλονίκη: «8 στα 10 μαγαζιά εστίασης δεν θα μπορέσουν να ανοίξουν 1 Ιουνίου»

Ένα ιδιαίτερα απαισιόδοξο σενάριο για την αγορά εστίασης της Θεσσαλονίκης, συζητιέται όλο και περισσότερο. Όπως εκτιμούν παράγοντες της αγοράς, περίπου 8 στα 10 μαγαζιά στην πόλη, δεν θα μπορέσουν να ανοίξουν την 1η Ιουνίου. Τις εκτιμήσεις αυτές κλήθηκε να σχολιάσει ο Παναγιώτης Καρασαββίδης, Μέλος Δ.Σ. Καφέ Μπάρ Εστίασης Νομού Θεσσαλονίκης και μέλος Δ.Σ. Γενικής Συνομοσπονδίας Εμπόρων και Επαγγελματιών, μιλώντας στον Flash 99.4.

Το 80% των καταστημάτων δεν θα μπορέσει να ανοίξει, είπε ο κ. Καρασαββίδης.

Ο ίδιος περιέγραψε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. «Αν δεν πούμε ότι έχουν σκοπό να μας εξαφανίσουν τότε μπορούμε να πούμε ότι μας αντιμετωπίζουν σαν κλέφτες, όπως και οι προηγούμενοι. Δεν μπορούμε να καλύψουμε εμείς τα μαγαζιά μας τρείς μήνες κλειστά τις υποχρεώσεις τους και με τόσους περιορισμούς που συνεπάγονται κατακόρυφη πτώση του τζίρου και αύξηση των εξόδων μας», είπε ανάμεσα σε άλλα.

Όπως είπε, έχουν γίνει προτάσεις προς την Κυβέρνηση, αλλά χωρίς αποτέλεσμα: «Έχουμε κάνει προτάσεις αλλά σχεδόν δεν εισακουγόμαστε. Μας αντιμετωπίζουν σαν να έχουμε εμείς χρήματα στην άκρη κάτι το οποίο δεν συμβαίνει», υπογράμμισε, «πήραν μέτρα χωρίς να ρωτήσουν εμάς που ζούμε το πρόβλημα». Αναφερόμενος και στα δεδομένα που θα ισχύουν στα ανοιχτά καταστήματα στο εξής.

«Παλέψαμε τα πάντα μέχρι τώρα, μνημόνια, κρίση, ΦΠΑ, αντικαπνιστικό αυτά τα παλέψαμε με νύχια και με δόντια να κρατήσουμε τα καταστήματα να μην κλείσουν, αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο να παλέψουμε με αυτά τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση».

Ο κ. Καρασαββίδης κάλεσε τους συναδέλφους του να τοποθετήσουν μαύρες σημαίες έξω από τα καταστήματα τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 2 =