αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤριπλασιασμό κερδών ανακοίνωσε η Παπαστράτος

Τριπλασιασμό κερδών ανακοίνωσε η Παπαστράτος

H εταιρεία Παπαστράτος ανακοινώνει τα οικονομικά της αποτελέσματα για το 2019, παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση του καθαρού κύκλου εργασιών της κατά 28,9% καθώς και των καθαρών εσόδων και κερδών προ φόρων.

Πιο συγκεκριμένα, η πολύ καλή εμπορική απόδοση των θερμαινόμενων ράβδων καπνού (heets) για το καινοτόμο προϊόν καπνού IQOS συνεισέφερε σημαντικά στην αύξηση του καθαρού κύκλου εργασιών, ο οποίος διαμορφώθηκε στα 413,7 εκατ. ευρώ το 2019 από 320,9 εκατ. ευρώ το 2018.

Παράλληλα, η λειτουργική κερδοφορία της εταιρείας -EBITDA- διαμορφώθηκε στα 122,7 εκατ. ευρώ το 2019, αυξημένα κατά 73,7 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2018, ενώ τα κέρδη προ φόρων της εταιρείας για το 2019 διαμορφώθηκαν στα 98,6 εκατ. ευρώ, έναντι 33,9 εκατ. ευρώ το 2018.

Οι ανωτέρω σημαντικές αυξήσεις οφείλονται, αφενός, στη μεγάλη συμβολή της βιομηχανικής δραστηριότητας στα έσοδα της επιχείρησης και αφετέρου, στην είσπραξη μερίσματος ύψους 55 εκατ. ευρώ από τη θυγατρική της εταιρείας στην Ολλανδία (Papastratos International BV).

Το 2019 ήταν ένα έτος κατά το οποίο η Παπαστράτος επέδειξε αξιοσημείωτη δυναμική κι ενίσχυσε περαιτέρω το εξαγωγικό της έργο, που πλέον ξεπερνά το 50% της συνολικής παραγωγής της εταιρείας.

Με αφορμή τη δήλωση των οικονομικών αποτελεσμάτων, ο κ. Δημήτρης Γιαννόπουλος, Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών της εταιρείας, δήλωσε: «Όσον αφορά το 2020, η δεδομένη επίπτωση της πανδημίας στην εγχώρια και παγκόσμια οικονομία οδηγεί σε μια αρνητική συγκυρία σχετικά με τις ευρύτερες προοπτικές του έτους. Παρ’ όλα αυτά, η Παπαστράτος παραμένει συγκρατημένα αισιόδοξη, παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και δηλώνει έτοιμη να ανταποκριθεί στις οποιεσδήποτε προκλήσεις».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − 12 =