αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Τρελό» σκηνικό στα Jumbo: Άλλαξαν πάλι γνώμη και ανοίγουν τα καταστήματα στις «κόκκινες» περιοχές

«Τρελό» σκηνικό στα Jumbo: Άλλαξαν πάλι γνώμη και ανοίγουν τα καταστήματα στις «κόκκινες» περιοχές

Ένα σκηνικό χωρίς προηγούμενο βλέπουμε στα Jumbo τις τελευταίες ημέρες. Αρχικά η αλυσίδα ανακοίνωσε ότι στις «κόκκινες» περιοχές θα λειτουργήσει με το μοντέλο του click in shop. Στην συνέχεια ανακοίνωσε ότι τελικά… θα κρατήσει κλειστά τα καταστήματα της στις «κόκκινες» περιοχές (άρα ούτε click in shop, ούτε click away).

Τώρα όμως έρχεται μια ακόμα ανατροπή. Σύμφωνα με πληροφορίες τα Jumbo σχεδιάζουν να ανοίξουν τα καταστήματα τους από αύριο στις «κόκκινες» περιοχές, με το μοντέλο του click in shop- και σε κάποιες περιπτώσεις click away.

Ενώ όλο αυτό το σκηνικό είναι σε εξέλιξη, στο επίσημο site των Jumbo βλέπουμε ανακοινώσεις… να ανεβοκατεβαίνουν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Η τελευταία εξέλιξη έρχεται κατόπιν διευκρινίσεων που έλαβε η αλυσίδα για την ερμηνεία της απόφασης που ρυθμίζει την λειτουργία του λιανεμπορίου.

Με βάση την ερμηνεία που δίνεται, όποια εταιρεία διαθέτει ρούχα, υποδήματα, είδη βιβλιοχαρτοπωλείου (δραστηριότητες που απελευθερώνονται για λειτουργία με ραντεβού στο κατάστημα) και δεν ανοίξει ακόμη κι αν σ’ αυτές τις δραστηριότητες έχει δευτερεύοντα ΚΑΔ, θα αποκλείεται από τα ευεργετικά μέτρα στήριξης της απασχόλησης, όπως ισχύουν για επιχειρήσεις που πλήττονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Ο κίνδυνος να χάσει αυτή την ευελιξία, φαίνεται ότι οδήγησε την Jumbo να αναθεωρήσει την απόφασή της και τελικά να ανοίξει κανονικά τα καταστήματα της στις «κόκκινες» περιοχές, από αύριο και με τη μέθοδο του click in shop για είδη όπως ρούχα και είδη βιβλιοχαρτοπωλείου, αλλά και με τη μέθοδο της παράδοσης εκτός (click away) για τα υπόλοιπα προϊόντα (παιχνίδια, είδη οικιακού εξοπλισμού, προϊόντα διακόσμησης, ηλεκτρικές συσκευές κ.λπ.).

Κανονικά με βάση τα μέτρα υγειονομικής προστασίας (χωρίς ραντεβού) θα λειτουργούν τα καταστήματα εκτός «κόκκινων περιοχών».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 1 =