αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρεις business συμβουλές για τους φοιτητές που θέλουν να γίνουν επιχειρηματίες

Τρεις business συμβουλές για τους φοιτητές που θέλουν να γίνουν επιχειρηματίες

Mark Zuckerberg, Michael Dell, Larry Page. Ναι, είναι μερικοί από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες στον κόσμο. Ξέρεις τι άλλο έχουν κοινό; Όλοι ξεκίνησαν τις επιχειρήσεις τους ενώ ήταν ακόμα φοιτητές. Είναι δύσκολο να «τρέξεις» μια επιχείρηση ενώ είσαι σε κάποια σχολή παράλληλα. Επίσης, τα παραπάνω άτομα παράτησαν το πανεπιστήμιο, για να αφοσιωθούν στα projects τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να το κάνεις και εσύ.

Μπορεί στην Ελλάδα να είμαστε λίγο… συντηρητικοί, και αρκετοί να θεωρούν ότι ένας νέος 19-20-21 ετών δεν μπορεί να έχει τη δική του εταιρία, ωστόσο είναι πολλά τα παραδείγματα που δείχνουν το αντίθετο. Το Entrepreneur.com δίνει 3 tips, αποκλειστικά για επιχειρηματίες- φοιτητές.

1# Αναζητήστε εναλλακτικές ευκαιρίες χρηματοδότησης. Μην κοιτάς μόνο προς angels ή venture capitalists μεριά. Είναι άλλωστε πιθανό, αρκετοί από αυτούς να μην σου δώσουν χρήματα. αναζήτησε εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης, όπως επιχορηγήσεις για φοιτητές. Και φυσικά προσπάθησε να φτιάξεις ένα project που έχει έσοδα.

2# Επωφεληθείτε από κάθε ευκαιρία δικτύωσης. Το πανεπιστήμιο είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να συναντήσετε φίλους και να δημιουργήσετε προσωπικές σχέσεις. Είναι επίσης ένα από τα καλύτερα μέρη για να κάνετε επιχειρηματικές συνδέσεις. Ενώ είστε στο σχολείο, πρέπει να επωφεληθείτε από κάθε διαθέσιμη ευκαιρία δικτύωσης.

3# Ζήτα υποστήριξη από τους καθηγητές. Οι καθηγητές σας είναι εκεί για να σας βοηθήσουν να πετύχετε. Μόλις βρεθείτε στον “πραγματικό κόσμο” δεν είναι πάντα εύκολο να βρείτε πραγματικούς ανθρώπους που είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν. Ενώ είστε στη σχολή, θα πρέπει να αξιοποιήσετε τους καθηγητές σας όσο το δυνατόν περισσότερο. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι είστε έτοιμοι να αναπτύξετε μια καμπάνια μάρκετινγκ για την επιχείρησή σας. Πριν να το κάνετε αυτό, γιατί να μην το συμβουλευτείτε τον καθηγητή σας στην τάξη μάρκετινγκ;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 + four =